Model A1136 / 30, 60, or 80 GB hard drive / black or white plastic front

790 Questions View all

No Sound but all clickwheel functions seem to work

In the troubleshooting guide everything points to Headphone Jack, but replacing it had no effect. It seems in a lot of online discussion groups the Logic Board is the main culprit even if the only problem is the sound, but in the iFixit troubleshooting it is not mentioned. The hard Drive appears to work fine as I can copy the songs to a computer with no problem and import in to iTunes and they play. Does it follow that the logic board would likely be the problem with this unit?

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 0
Add a comment

1 Answer

Chosen Solution

jayp, this is a copy of one of my answer to a very similar question. May be it will help you. "This particular model has a problem with an IC on the logic board. You can try and see if you get sounds by applying some pressure to the right lower side of the ipod, almost between the click wheel and the bottom corner. If you should get sound by doing so, then you only have very few options. One is a new logic board for about $40 on eBay; the other one is to reflow your old logic board. Or you can try what warnergt did on http://forums.macnn.com/103/ipod-iphone-... By now I can verify that this works since I performed a reflow on three of the boards and it solved the problem. The logic board is available at ifixit as well as multiple other places. Good Luck to you and your iPod and rock on....;-)

Was this answer helpful?

Score 2
Add a comment

Add your answer

jayp will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 1

Past 30 Days: 2

All Time: 1,130