Skip to main content

Released September 16, 2016. Model 1660, 1778 Available as GSM or CDMA / 32, 128 or 256 GB / Rose gold, gold, silver, black, and jet black.

2027 Questions View all

Replacement screen is different

I’ve purchased 2 different screens and both are not same as oem. I tried one of them and phone stays in boot loop. Put broke one back on for now. The ribbons are different for some reason. The picture on the order shows it to be like original. First picture is original and second is replacement.

Block Image

Block Image

Answer this question I have this problem too

Is this a good question?

Score 0
Add a comment

3 Answers

Most Helpful Answer

Are you trying to test the screen without the home or proximity cable attached? If so it will actually boot to home screen fine after about 4 mins 10 seconds .

If all the proximity cable and home cable are attached then it should be booting in the normal around 30 seconds .

Was this answer helpful?

Score 1

Comments:

I have everything hooked up. It shows Apple icon then it shuts off then it shows icon again etc......... never goes past Apple icon.

My main question is why the cable is different and if that is a problem.

And if anyone else that has changed one had the one like I received.

Thanks for reply

by

Add a comment

I too have seen this on Chinese screens, both worked fine. I've also come across some with a chip along the ribbon which I presume are compatable with iPhone 8 but I can't confirm this.

Was this answer helpful?

Score 1

Comments:

The first one didn’t work, I ordered a second from another ebayer and havnt tried it yet. Not sure why it’s different.

by

Add a comment

I think that it is a bad replacement screen. Where did you get it from? It is all aftermarket so it is difficult to find a good replacement.

Was this answer helpful?

Score 1

Comments:

I ordered it on ebay, then I ordered one from another company and it was the same way. Not sure where to get a right one reasonable.

by

It's a possibility that you have damaged the homebutton or front camera ribbon. Have you left you phone to boot loop for 10mins? Sometimes they do come on eventually, we get lots in the shop that have this problem and worst case it can be the audio ic on the mobo.

by

I put the original screen back on and the phone works fine. So ribbons and mobo are fine. Ribbon just looks like it has something missing where the copper contacts are showing in picture.

by

Add a comment

Add your answer

Troy Pogue will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 0

Past 30 Days: 0

All Time: 58