A series of 40 inch LCD HDTVs by Sony.

130 Questions View all

Video out audio ok

I have a Sony kdl 52ex701 the audio is ok but no video. Changes channels and everything ok except the video.

Thanks for taking interest in helping solve my issue.

I've tried all kinds of stuff. Like all the inputs local tv antena they all have the same result audio works fine but no video. The picture is not completely black it's kind of dark almos black purple.

When I switch inputs it changes to black as it suppose to and then back to purple and audio works but no video.

I opened the tv vacuumed all the boards and tv itself. I didn't noticed any bad components on the boards or tv itself.

I get normal green light when on and red when off. No codes or anything in particular.

https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/ig...

https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/ig...

Block Image

Block Image

Block Image

andard

Block Image

Block Image

Block Image

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 1
Add a comment

2 Answers

Chosen Solution

Checked fuse f101 ok. I purchased a refurbished and solved the problem even though it has an intermittent issue that when it’s turned on for the first time it has a blurry screen for a minute or two. Then it works ok. I hear a humming capacitor till it stops and then it stops.

Was this answer helpful?

Score 0

Comments:

v12.62 fuse ok. is that the correct voltage?

by

Hi, I have same issue with same TV model please tell me what you did exactly to resolve your issue, and from where you bought the replaced parts...thank you!

by

Add a comment
Most Helpful Answer

@estesi you are not telling us what you have checked. It is important that you check all inputs. Make sure that you connect inputs to HDMI Coax Composite etc. Verify that you have no video on all of those. You also need to check your standby LED and tell us if there are any flashing code on that one. If so, let us know what it shows.

In a darkened room turn the TV on and set it to a station where yo know you should get a picture. Then use a flashlight and shine it at an angle against the screen. See if you can make out any shadows/shapes. Right now it does sound like your backlight is not functioning, which could be an issue with your power board/LED driver or the LED array as well as your T-con board. Unplug your TV and remove the back. Take some good pictures of the layout of the boards as well as the individual boards and post those with your question. That will allow us to see what you see. Use this guide Adding images to an existing question for that. You will need a multimeter for further testing, so make sure that you have access to one of those.

Block Image

Update (01/14/2018)

Block Image

check the marked fuse for continuity first. After that check to see what voltage it gets when you turn your TV on.

Was this answer helpful?

Score 2

Comments:

Thanks for taking interest in helping solve my issue.

I've tried all kinds of stuff. Like all the inputs local tv antena they all have the same result audio works fine but no video. The picture is not completely black it's kind of dark almos black purple.

When I switch inputs it changes to black as it suppose to and then back to purple and audio works but no video.

I opened the tv vacuumed all the boards and tv itself. I didn't noticed any bad components on the boards or tv itself.

I get normal green light when on and red when off. No codes or anything in particular.

by

I couldn't post any better pictures

by

"changes to black as it suppose to and then back to purple" sounds like you are getting a backlight but not a picture. That could be your main board or your T-con board. Post the images you posted on the external link with your question as well. You also need to remove the shield from the board in your first image.

by

i checked the fuse and voltage is 12.62v Is that correct

by

Yes it is. Glad you got it fixed!

by

Add a comment

Add your answer

Estesi59 will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 4

Past 7 Days: 18

Past 30 Days: 138

All Time: 1,056