Skip to main content

Model A1297 Unibody: Early 2009, Mid 2009, Mid 2010, Early 2011 & Late 2011

530 Questions View all

MacBook Pro 17" 2009 doesn't power on even after keyboard replacement

I've just decided to replace my keyboard since some keys don't work anymore. For this, I had to disassemble it. I've spent a long time trying to connect the keyboard flat ribbon and after finished, I'd power it on and it powered on normally. I turn it off in order to replace the back cover. When I've tried to turn it on, it didn't work anymore. No lights, no fans but the battery was still charging. I've decided to use the power pads to power it on and it works. I've then imagined being the new keyboard and I reconnected the old one. Surprisingly, it still didn't work. What could have been happened? Could somebody help me?

Cheers

=== ===

Answer this question I have this problem too

Is this a good question?

Score 0

Comments:

@gersoncruz did you ever get this fixed?

by

Not yet, but I discovered that the problem is on the mainboard. It works properly when the battery is connected but when I tried to use it only powered by the magsafe, it doesn't works. I don't know what could be happen, maybe some SMC issue.

by

Add a comment

MacBook Battery Fix Kits

Starting at $69.99

Buy Now

MacBook Battery Fix Kits

Starting at $69.99

Buy Now

3 Answers

Most Helpful Answer

If you are saying the problem is that it won’t boot without the battery, this is very common with the 17” machines. It seems the 17” needs more power to boot than the mag-safe will supply. Now if the machine is warm, it will sometimes boot.

Was this answer helpful?

Score 2
Add a comment

If it works with the battery connected, as you say, but not without the battery connected, then leave the battery connected. I have seen the same issue. But since we want the battery connected anyways, just run it as such.

Was this answer helpful?

Score 1
Add a comment

I don’t agree with statement that 17’’ MacBook Pro won’t boot without battery. I have two 17” and one of them is old Santa Rosa model and I’m using it in my summer house without battery for almost 2 years without any problem, so the booting problem lies somewhere else. My guess is not tight connection with mother board and when you place the battery the connection with motherboard is established. Check the flat connection cable, maybe is damage and replace it.

Was this answer helpful?

Score 1
Add a comment

Add your answer

Gerson Bernardo will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 2

Past 30 Days: 3

All Time: 92