no sound installed new sound card and speakers

i have no sound and keeke getting audio service is not running, or2 high dtfinion audio not plugged in please can you help william

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 0

Comments:

spot on meane thanks william

by

Add a comment

1 Answer

Chosen Solution

Hi,

Look in Device Manager to check the status of your Sound controller.

(To get to Device Manager press the Win key and the x key together and a window will appear on the left of the screen. There should be a link to Device Manager, alternatively select the Control Panel link in the same window and then select the Device Manager icon).

Once the Device Manager window is open, scroll down and find the Sound, Video and Game Controllers entry, click on the arrowhead to the left of the entry to expand the tree and then find the Audio controller entry.

If there is a red cross next to the entry, right click on the audio entry and in the window that opens select enable.

Go back and see if your audio now works.

If there is a yellow exclamation mark next to the Audio entry, right click on the Audio entry and then select the Properties option. A new window will open. Check what is written in the Device Status box in the General tab.

Try selecting the Driver tab and then the Update Driver option and then the Search Automatically for updated driver software link and follow the prompts.

Hopefully if new driver software is downloaded and installed you will no longer have the yellow exclamation mark next to your Audio controller and your sound will be working.

Was this answer helpful?

Score 2
Add a comment

Add your answer

william lovett will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 0

Past 30 Days: 0

All Time: 41