The Kenmore Elite HE3 is a washing machine by Kenmore.

505 Questions View all

shows H and F on my screen

i have kenmore elite he3 washing machine. it works fine for like 10-15 minutes, and after that it starts beeping. the screen reads H and F. can anyone help me with this problem?

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 1
Add a comment

1 Answer

Chosen Solution

Ronak Patel HF is the error code for a water inlet issue. You need to ensure that the unit is getting both hot and cold water.

Here is what the manual suggest:

No water detected entering machine or Pressure switch trip not detected.

If after 30 seconds the control does not detect water entering machine and then

valves will be turned off and the error code will be displayed.

Or

If the control has turned the water valves on and after 8 minutes the flow meter has

detected 10.5 gallons of water passing through it, but has not detected the pressure

switch trip, the valves will be turned off and the error code will flash.

Press PAUSE/CANCEL twice to clear the display.

Potential Causes

• If there is no water in the unit:

• Make sure that both valves at the water source(s) are turned on all the way.

• Check for plugged or kinked inlet hoses or plugged screens in the inlet valves

• Verify inlet valve operation

• If there is water in the unit:

• Verify Drain pump operation

• Pressure Switch Hose is in good condition and properly connected to Tub and

Pressure switch

• Verify there is not a siphon problem

• Verify wire harness connections to; Inlet Valves, Pressure Switch, Drain Pump,

Flow Meter, and Central Control Unit (CCU)

• Check all hoses for possible leaks

• Verify pressure switch operation

• Verify flow meter operation

• Verify CCU operation

My first suspicion would be a failed water inlet valve .

Was this answer helpful?

Score 5

Comments:

the water does come through though. its just after sometimes it just stops and starts flashing H and F. but when i checked the pressure switch and i put it back on. then i ran one cycle and it was perfectly fine. haven't done the second cycle though. Thanks for the answer...!

by

Add a comment

Add your answer

Ronak Patel will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 3

Past 30 Days: 5

All Time: 184