The Fujifilm X30 is a point and shoot camera with a 3.0 inch LCD screen.

7 Questions View all

Why is the LCD screen not working?

When I turned the camera on, the screen appeared black. I could tell the camera was working and taking pictures because I could hear the shutter sound and it could still zoom in and out. I've tried turning the camera on and off multiple times, but it still will not turn on. My daughter's 1st birthday is coming up and I really need the camera to take pictures. Please help.

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 4
Add a comment
Deck the Halls
With tools and Fix Kits

2 Answers

Chosen Solution

Hi Jay,

First, you might want to check that your lens cap is off. If that wasn't it, then you should clean the lens. You can also refer to the the Fujifilm X30 battery replacement guide. I hope this was helpful!

Was this answer helpful?

Score 3
Add a comment

Provided it is not that EVF is selected, or lens cover is on, it could be:

  1. screen broken
  2. screen connector malfunction

In the first case it could be caused by a drop or similar. You should see evidences of broken screen on glass. In this case it should be replaced.

You should disassemble the LCD.

Follow disassembly guide but just step 18, no need to teardown the whole camera.

On the second case it could be caused by humidity or water, or even a drop that has moved flex cable from its connector.

You should disassemble the LCD and inspect it.

Follow disassembly guide but just step 18, no need to teardown the whole camera in the first place.

Remove LCD and adhesive tape. Clean every connector and component with isopropyl alcohol and a toothbrush. I managed to revive my LCD that was only showing white light and some stripes.

With LCD in place, test voltage on slim power connector/flex cable. On my camera it registers some 15.30V

If voltage is ok and LCD is not lighting up (some white light) it should be replaced. If LCD is lighting up but showing ghost image or stripes, video connector should be cleaned.

If no voltage is registered, you'll have to disassemble the back of the camera and inspect flex cable and connector from mainboard. And clean and replace if needed.

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Add your answer

Jay Sterner will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 9

Past 7 Days: 39

Past 30 Days: 126

All Time: 683