Repair guides for Android mobile phones manufactured by Motorola including cell phones, smartphones, and the popular Droid product line.

1105 Questions View all

Moto X Play XT1563 Will not turn on after LCD replacement

Had a broken LCD in this Moto X Play XT1563, ordered a replacement screen and installed it (I have 5 years experience as full time technician) everything went smooth, careful battery removal, no damaged flex cables or broken IC's on the board. Confirmed all components are in perfect condition with a microscope and meter-checked the battery, reading 4.20 V, full charge.

PROBLEM: When trying to power on the phone it displays just a large battery symbol/logo with an exclamation point/mark on it for about 3 seconds and goes black again. This tells me that my LCD is functioning because it displays an image, but the phone fails to turn on.

All battery terminal connectors are soldered and in perfect condition, after pushing the power button and the battery icon is displayed, the voltage drops from 4.20 to 4.17 which seems normal and should not prevent the phone from turning on. The phone worked before disassembly but with busted/blank LCD, I tried booting the phone with the original destroyed part and it seems to be doing the same thing. Plugging in the charger makes no difference, for as long as it's plugged in, it just cycles between blank/off and the battery/exclamation.

Any ideas what could be causing this issue and what I could try to get this phone working again? Is there some sort of volume key combo I need to do to recalibrate the battery after removal?

Answer this question I have this problem too

Is this a good question?

Score 3

Comments:

Please, If you knoy Moto X Play XT1562, could you adress me where to find some videos about how to dissasemble LCD+SCREEN from frame? I've bought lcd+screen without frame.

Thank you in advanced!

by

you tube every video you need

by

Add a comment
Deck the Halls
With tools and Fix Kits

9 Answers

Most Helpful Answer

yes,you damage something.

look at the conectors

then at the screws...

if you overtight them....

Was this answer helpful?

Score 1
Add a comment

Resistor dry solder or jumper

Was this answer helpful?

Score 1

Comments:

thanks i'll try that

by

Add a comment

I have the same problem.

Did you find a solution??

Was this answer helpful?

Score 0

Comments:

not yet but i dont give up. I think it's battery it doesn't charge. I can smell it now and a little battery symbol pops up right away stays on for 10 secs after i plug it in and black screen 5 secs or less my notifications little light on top of phone stays on and i've never seen it before and didn't know i even had one till i looked it up. Sometimes the battery symbol just blinks slowly. But if i hold power button for 30 secs or more it sometimes blinks the blue and white moto start up symbol page for one second when its blinking battery and when solid battery then changes to notification light i can get the start up moto sign to stay for 5 seconds and i thought i had it but its been 2 day of trying 100 of different ways and combinations plus looking up different solutions and my battery i think is done it dosen't even charge a little.

by

Add a comment

Just press for a few more seconds and it should work. by the way where can I find screws for Moto xt1562.

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Any solution? or not yet?

Was this answer helpful?

Score 0

Comments:

no i think battery

by

Add a comment

moto x play battery logo problem

Was this answer helpful?

Score 0

Comments:

Change NFC flex.

by

Add a comment

Hey guys did you find any solution i have same problem after replacing display.

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

same problem. tried 3 new display no solution

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Have same issue, after connect charger it charging permanent 0.20 - 0.30A .

I Think battery is not the problem because we managed to turn on phone to recovery mode.

We tried to charge battery on external power to 4.0V and phone shows always exclamation mark with triangle.

Dont know...

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Add your answer

Dan will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 5

Past 7 Days: 41

Past 30 Days: 206

All Time: 6,085