Skip to main content
English
Dutch

Demontage van de MacBook Pro 13" Function Keys uit eind 2016

Guide Information

= Done = Incomplete
  The first of the long-awaited updates to Apple's pro-level laptops is on our teardown table, but what the heck is it? MacBook Pro Without Touch Bar? MacBook Pro With Function Keys? MacBook Pro With Two Thunderbolt 3 Ports? No one quite knows what to call it—but we know exactly what to do with it. Read on for our teardown of the MacBook Pro Late 2016 (Escape Edition).
  Follow along on [link|https://www.facebook.com/iFixit|Facebook|new_window=true], [link|http://instagram.com/ifixit|Instagram|new_window=true], or [link|https://twitter.com/ifixit|Twitter|new_window=true] for the latest news from the repair world.
  [video|https://www.youtube.com/watch?v=Bcdg5NrQRPc]

  Describe the specific part or component of this device you're working on. Ex: Battery

  Create a title.

  This brief summary will only appear in search results.

  Communicate background information before the reader dives into the guide.

  Guide Steps

  Step 1

  We hebben heel wat volle manen afgewacht voor een update van de MacBook Pro. Wat zullen we vinden? In ieder geval weten we wat over de basis:

  Step 2

  Twee Thunderbolt 3-poorten bevolken de linkerzijde van deze laptop... en dat is eigenlijk alles.

  Step 3

  Hoewel we bijna niet meer kunnen wachten om onze emoji's met slechts een druk op de Touch Bar de wereld in te sturen, mist deze MacBook de headline functie van de 2016 MacBook Pro-serie—in plaats daarvan rockt het de fysieke Function Keys.

  Step 4

  Na ruim zes jaren ervaring met het verwijderen van Apple's propriëtaire pentalobe-schroeven van MacBook laptop's kunnen we deze zes schroeven inmiddels met onze ogen dicht verwijderen.

  Step 5

  Wel, dit is nieuw. We staan op het moment even versteld door de nieuwe, extra-stevige onderste behuizing, waardoor we even wachten met het vinden van de code om het te kraken.

  Step 6

  Nu we de code hebben gekraakt en de behuizing hebben weten te verwijderen, gaan we verder met het loskoppelen van de batterij, waarbij we ons realiseren dat de dingen een beetje vreemd ogen.

  Step 7

  Onze intuïtie volgend, gaan we hierna voor het trackpad, welke er, tot onze eigen verbazing, bijzonder gemakkelijk uit komt.

  Step 8

  Step 9

  Volledig zelfverzekerd door ons trackpadsucces, is ons volgende slachtoffer de batterij.

  Step 10

  Met een vermogen van 54.5 Wh verspilt deze batterij ~27% minder stroom tussen oplaadbeurten door dan de versie van vorig jaar—hoewel deze met drie in plaats van zes cellen waarschijnlijk makkelijker te verwijderen is.

  Step 11

  Tijd om onze aandacht te vestigen op de erg goed afgeschermde SSD. We beginnen met het lospeuteren van dit enorme stuk beschermingstape.

  Step 12

  Laten we eens kijken wat er allemaal in deze horizontale opslagplakkaat te vinden is:

  Step 13

  Bij het begin van onze speakeroperatie stuiten we op nog iets bekends: trilbeperkende schroefpakkingen, gelijk aan die we in de iMac vonden.

  Step 14

  Gezien ons enthousiasme betreffende het kunnen verwijderen van het logic board (en de hoeveelheid aan ornamenten en inpakpapier die zojuist over de kassa is gegaan), zou je bijna denken dat kerstmis 54 vroeger is gearriveerd.

  Step 15

  Tijd om de voorkant van het logic board te tackelen:

  Step 16

  We draaien het logic board op z'n kant en blijven graven:

  Step 17

  Step 18

  Step 19

  Gezien Apple's moedigheid om alle poorten alsmaar te verplaatsen en verwijderen, was het alles behalve ondenkbaar dat de hoofdtelefoonjack uit de laptop zou worden gestemd voor de introductie van deze nieuwe ronde MacBook Pro's.

  Step 20

  Voordat we op het Retina-scherm stuiten, schrapen we er eerst nog een fancy fan, ofwel ventilator, uit. De bladen schijnen super stil te zijn als gevolg van het ontwerp, waarin ze asymmetrisch geplaatst zijn.

  Step 21

  Tijd om verder te trekken richting scherm-stad. We halen onderweg wat beschermende onderdelen weg en kijken eens goed naar de hardware die al die pixels aanstuurt:

  Step 22

  Aan de zijkant van de MacBook stuiten we op een glimmende soort van balk (die wordt vastgehouden door maar liefst 12 P2 Pentalobe-schroeven) die ook als antenne dient.

  Step 23

  We skippen deze keer de volledige demontage van het scherm zelf—daar zijn we al een keer geweest—dus wat dachten jullie van een fijne röntgenfoto? Je ziet hier onder andere het camerabord met haar lange datakabel, het solide, van metaal vervaardigde Apple-logo en zelfs de kleine magneten die in het scherm zijn geïntegreerd als onderdeel van het inschakelen van de slaapstand.

  Step 24

  De 2.0 vlindertoetsen zijn inderdaad ge-update! Check deze slicke MacBook/MacBook Pro (met Function Keys) rollover!

  Step 25

  En dan voor de grande finale: alle mooie onderdelen van de laptop op hun plek in één enkele foto!

  Step 26 — Laatste gedachten

  De MacBook Pro 13" met Function Keys verdient 2 van de 10 punten op onze repareerbaarheidsschaal (10 is het gemakkelijkst te repareren):

  Your contributions are licensed under the open source Creative Commons license.