Skip to main content
English
Dutch

Demonteage van de iMac M1 24"

Guide Information

= Done = Incomplete

  Describe the specific part or component of this device you're working on. Ex: Battery

  Create a title.

  This brief summary will only appear in search results.

  Communicate background information before the reader dives into the guide.

  Guide Steps

  Step 1 — Demontage van de iMac M1 24"

  Je kunt deze demontage bekijken in welke kleur je maar wilt, zolang die kleur maar paars is. We hebben voor deze demontage gekozen voor het middenmodel met de volgende specs:

  Step 2

  We hebben al jaren ervaring met iMac-demontages, dus we zijn relatief snel geworden—maar voor de ongeduldigen onder ons gaat er nog niets boven een röntgenfoto. Check schoonheid van onze vrienden van Creative Electron.

  Step 3

  Het bijgevoegde Magic-toetsenbord krijgt een eerste update sinds 2017 en bevat nu rondere hoeken, bij je iMac passende kleurencombinaties en gereorganiseerde function-toetsen.

  Step 4

  Ons midrange model bevat twee Thunderbolt 4 poorten en twee reguliere USB-C poorten. Dat is twee keer zo veel als het basismodel, maar nog steeds niet veel voor een desktop. Wellicht is er ruimte voor uitbreiding aan de binnenkant van het apparaat?

  Step 5

  Huzzah! De M1 iMac gebruikt nog steeds de klassieke iMac-lijm—het is dus niet de dichtgelijmde iPad-nachtmerrie die we aanvankelijk vreesden.

  Step 6

  Dit is onze 2.5 mm nut-schroevendraaier met een zeldzame opwachting op het werkveld (wellicht herinner je je de rol die het bij de demontage van de iPhone 6s speelde) om de standoff-schroeven uit het logic board te verwijderen. Dankzij onze iPhone Marlin kit zijn we helemaal voorzien van de juiste tools!

  Step 7

  Dankzij de architectuur van de M1 is dit het kleinste iMac logic board tot nog toe. Laten we het beter bekijken:

  Step 8

  En dan de achterkant van dit beestje:

  Step 9

  Laten we het eens over poorten hebben! De USB-C borden klappen omhoog als de covers van aanstekercontacten in de auto. En vanaf daar zijn ze erg makkelijk los te koppelen van de (immens dunne) interconnectborden.

  Step 10

  Nu dit flinterdunne interconnectbord eruit is, kan de tweede ronde van chip-identificatie worden gestart:

  Step 11

  Maar wacht even; er is nog meer! Omdat we er hier geen plaats voor hadden hebben we nog iets in de aanbieding! Voor de zeer, zéér lage prijs van maarliefst 0 eurootjes vind je hier een handleiding met al het geïdentificeerde iMac M1 silicoon.

  Step 12

  Als je—met ons en een aantal scherpe Twitteraars—vermoedde dat die glimmende, metalen kamers onderdeel waren van het nieuwe speakersysteem, dan zat je helemaal goed!

  Step 13

  Nu kunnen we eens goed op het batterijbord inzoomen. De twee pinnen op de outputaansluiting lezen 3V, wat ons doet vermoeden dat de CMOS-batterijen parallel geschakeld zijn. Maar waarom twee batterijen? En waarom is deze in het midden van de behuizing geplaatst?

  Step 14

  Wat kunnen we nog meer uit deze iMacPad schudden? Dit is wat we vonden:

  Step 15

  Het Apple-logo aan de achterkant licht niet op als bij de klassieke MacBook's, maar het straalt er niet minder om. Het heeft, zoals we bij eerdere Mac's al zagen, namelijk een uitsnede die dient als een kader voor een "patch" antenne.

  Step 16

  Zoals beloofd zouden we in nog terugkomen op dat glimmende, nieuwe toetsenbord! Ondanks de update blijft het een harde noot om te kraken. Toch winnen wij de strijd met behulp van onze veerkrachtige drie-eenheid bestaande uit de krachtige zuignap, isopropyl alcohol en een gezonde dosis geduld.

  Step 17

  De nieuwe stroomvoorziening (inclusief geïntegreerde ethernetjack) mag dan wel buiten het toestel zelf zijn geplaatst, maar het zal niet aan onze tools ontkomen! We hebben onze zwaargewichten uit de kast moeten halen, maar het was het helemaal waard.

  Step 18

  En dat concludeert onze meest paarse demontage tot nu toe—sorry, Pixel.

  Step 19 — Laatste gedachten

  De iMac 24" (M1) verdient 2 van de 10 punten op onze repareerbaarheidsscore (10 is het gemakkelijkst te repareren):

  Your contributions are licensed under the open source Creative Commons license.