Skip to main content
English
Dutch

Demontage van de AirPods Max

Guide Information

= Done = Incomplete

  Describe the specific part or component of this device you're working on. Ex: Battery

  Create a title.

  This brief summary will only appear in search results.

  Communicate background information before the reader dives into the guide.

  Guide Steps

  Step 1

  De AirPods Max zullen een stevige hap uit je portemonnee nemen, ter grootte van $550. Maar wat krijg je terug voor al dat zuur verdiende geld?

  Step 2

  De eerste stap op onze reis: het uitpakken van ons cadeautje.

  Step 3

  Voordat we verdergaan, is het tijd om wat röntgenstraling door deze koptelefoon heen te knallen. Of, beter gezegd, het is tijd voor onze vrienden van Creative Electron om dat te doen.

  Step 4

  Als je niet alleen door maar ook om de koptelefoon heen wilt kijken, komt Creative Electron je wederom te hulp. Bekijk deze video voor een orbit rondom deze verse AirPods Max.

  Step 5

  Wacht eens even: is dit de demontage van een Apple Watch of van de AirPods?

  Step 6

  Onder de oorkussens: gaten! En wacht eens even, zijn dat schroeven?

  Step 7

  Dit is waar de lol ophoudt en het echte werk begint.

  Step 8

  Zo hebben we eindelijk de grilles van de oorkussens weten te verwijderen. Beide grilles bevatten een stiekem meeliftende microfoon die kan horen wat de koptelefoondrager aan het luisteren is. Waarschijnlijk geven deze mic's feedback aan de H1 chip ten behoeve van EQ-aanpassingen. Of ze worden direct naar Tim Cook's oortje gestuurd..

  Step 9

  Nu de schroeven zijn verwijderd, komen de drivers er direct uit zetten, waarbij ze een aantal reparatievriendelijke veercontacten onthullen. Netjes!

  Step 10

  Het volgende doel: het logic board. Er bevindt zich een uniek bord in beide oren van de koptelefoon—we hebben beide verwijderd en onze gemeenschap om hulp gevraagd bij het identificeren van al het silicoon dat zich op deze borden bevindt. Spoiler alert: ze hebben geweldig werk geleverd.

  Step 11

  Hier zijn alle chip-identificaties die we tot nu toe hebben ontvangen. Wat kun je nog meer vinden?

  Step 12

  Het vervolg van de chip-identificatie van de A-kant:

  Step 13

  Nu de B-kant. Wat zien jullie?

  Step 14

  Vier Torx-schroeven, dat is alles wat er tussen ons en de Lightning-poort staat. Twee van deze schroeven zijn zo lastig te bereiken dat we een T2 Torx-bitje in een 4 mm nut-schroevendraaier moeten duwen, aangezien er niets anders in deze kleine ruimte past.

  Step 15

  Verstopt achter de antennelijn in het linkeroor zit... een grote antenne! We dachten heel even dat dit een contragewicht vormde voor de twee batterijcellen in het rechteroor, maar het blijkt dat deze antenne weinig tot helemaal niets weegt.

  Step 16

  Je kijkt momenteel naar misschien wel het meest uitgebreide onderdeel van de AirPods Max.

  Step 17

  Iedere degelijke koptelefoonband zou moeten kunnen draaien, buigen en beide oren met elkaar moeten verbinden. Toch lijkt het ons dat er geen koptelefoonband is die dit doet zoals deze dat doet.

  Step 18

  Niet enkel T4, niet alleen T3, zelfs niet alleen T2, maar zelfs een aantal ienie-mienie T1 Torx-schroeven later weten we de verbinding te demonteren en haar veren, haar miniscule lagers en met precisie geproduceerde micro-behuizingen bloot te leggen.

  Step 19

  Hier komt dan het beloofde truckje, en tevens het beste deel van deze koptelefoon: ondanks de complexiteit van deze verbinding, kun je de hoofdband van de AirPods Max met een SIM-uitwerptool of een paperclip loskoppelen, zonder daarvoor de oren te hoeven openen.

  Step 20

  Dat was de demontage van de AirPods Max! Wat een ontzettend indrukwekkende koptelefoon.

  Step 21

  Om Apple's ideeën achter grote, prijzige koptelefoons beter op waarde te kunnen schatten, hebben we ook wat andere koptelefoons uit elkaar gehaald—ditmaal de koptelefoons zonder Digital Crowns en Lightning-poorten.

  Step 22

  Sony's oorkussens zitten vast met klemmen en kunnen dus vast- en los worden geklikt—geen fancy magneten dus. We hebben desondanks wel een voorkeur voor magneten, aangezien klemmen sneller slijten en makkelijker breken.

  Step 23

  Aan de achterkant van het linkeroor vinden we deze vierkante printplaat, welke een thuis biedt aan Sony's QN1 processor, een Mediatek bluetooth SoC en een aantal andere IC's. Vind hier de afbeeldingen van beide zijden op volle grootte.

  Step 24

  Ennnnn, nog meer—Bose's $380 NC 700, die wat meer metaal bevat, helemaal in die glimmende hoofdband.

  Step 25

  Net zoals bij de Sony koptelefoon zitten deze oorkussens aan de behuizing van de oren vastgeklemd. Met wat overtuigingskracht van onze favoriete spudger komen ze los—hoewel niet zo elegant als de AirPods zijn ze veel effectiever.

  Step 26

  De 2.39 Wh batterij bevindt zich aan de achterkant naast de driver. Met lange draden is deze met het controlebord verbonden—toch is de verbinding wel vastgesoldeerd.

  Step 27

  Met alle complexe, met precisie geproduceerde onderdelen, doen de AirPods Max ons meer denken aan een mechanisch horloge dan aan een koptelefoon.

  Step 28 — Laatste gedachten

  De AirPods Max verdient 6 van de 10 punten' op onze repareerbaarheidsschaal (10 is het gemakkelijkst te repareren):

  Your contributions are licensed under the open source Creative Commons license.