Skip to main content
English
Dutch

Demontage van de OnePlus Nord

Guide Information

= Done = Incomplete

  Describe the specific part or component of this device you're working on. Ex: Battery

  Create a title.

  This brief summary will only appear in search results.

  Communicate background information before the reader dives into the guide.

  Guide Steps

  Step 1

  De primaire spec die je "wow!" zou moeten laten zeggen is de startprijs van €399 (£379) (ruwweg ongeveer $490 in de VS, waar deze echter nog niet te koop is). Maar de andere specs verdienen ook een momentje van faam:

  Step 2

  Om een demontage enigszins rendabel te maken, hebben we natuurlijk een object ter vergelijking nodig. Ken je de OnePlus 7T (links op de foto) van vorig jaar nog? Deze lijkt zo veel op de huidige telefoon dat we even zeker moeten stellen dat we wel de juiste telefoon demonteren. Wat zijn de verschillen?

  Step 3

  Goed nieuws—deze openingsprocedure vereist geen warmte! Onze openingsplectrum/zuignap-combinatie werkt zo voldoenend dat we de kampvuur deze keer even overslaan.

  Step 4

  We hebben niet bepaald een plattegrond nodig om te weten te komen dat de batterijaansluiting zich achter deze moederbordcover bevindt. (Maar voor de minder ervaren fixers zou een plattegrond zeker niet onwelkom zijn.)

  Step 5

  Makkie, makkie, het verwijderen van de batterij is kat in 't bakkie. Net zoals andere OnePlus-modellen van hiervoor bevat de Nord een handige treklip voor het gemakkelijk verwijderen van de batterij.

  Step 6

  De achterste camera's komen er als een kudde uit:

  Step 7

  Hoewel de OnePlus Nord niet met een IP-rating is uitgerust, maakt het wel gebruik van rubberen aansluitpakkingen die we in de met een rating van IP68-uitgeruste OnePlus 8 Pro vinden—en dus kunnen we stellen dat het wel wat water- en stofdichtheid heeft geërfd.

  Step 8

  Tot slot een aantal waardevolle chips:

  Step 9

  Maar de echte pareltjes bevinden zich aan deze kant:

  Step 10

  We verplaatsen ons naar het zuiden van dit toestel, en nu de onderste behuizing eraf is, vinden we een jungle aan kabels en rubberen pakkingen.

  Step 11

  Het verwijderen van het scherm blijkt een stevige uitdaging, aangezien deze goed is vastgelijmd binnenin de plastic omranding. Maar met wat warmte en wat snijwerk met onze flinterdunnen tools weten we toch te slagen.

  Step 12

  Dit is de volledige selectie aan schatten die we tijdens onze reis hebben weten te verzamelen.

  Step 13 — Laatste gedachten

  De OnePlus Nord verdient 6 van de 10 punten op onze repareerbaarheidsschaal (10 is het gemakkelijkst te repareren):

  Your contributions are licensed under the open source Creative Commons license.