Introduction

Hoe open je een Miele KM 325 G gasfornuis

Sluit de gastoevoer af en haal de stekker uit het stopcontact.
  • Sluit de gastoevoer af en haal de stekker uit het stopcontact.

  • Verwijder de 4 vijzen die achteraan vlak onder de rand van de plaat zitten (rode pijlen). Laat de vijzen die zich meer in het midden (qua hoogte) bevinden zitten.

  • Verwijder van de gaspitten alle losse delen

  • Verwijder van de wokpit de 3 vijzen die de ring vasthouden. Verwijder daarna de ring.

  • Verwijder van de 4 andere gaspitten telkens de centrale bout, en schuif voorzichtig het binnenste van elke gaspit omhoog. De buitenringen kan je laten zitten.

  • Verwijder de 5 knoppen door ze voorzichtig omhoog te trekken.

Add Comment

Til nu voorzichtig de glazen topplaat omhoog en geef ze een veilige plaats.
  • Til nu voorzichtig de glazen topplaat omhoog en geef ze een veilige plaats.

  • OPGELET. GLAS. BREEKBAAR!

Add Comment

  • De zekering en electronica bevinden zich onder een afdekplaat links-achter. Die hangt vast met een vijs langs de achterkant het fornuis.

  • Ander onderhoud dat je eventueel wil doen is het herstellen of reinigen van de knoppen.

Add Comment

Conclusion

To reassemble your device, follow these instructions in reverse order.

petur

Member since: 07/23/2011

178 Reputation

2 Guides authored

7 Comments

Beste Petur,

Sinds vandaag werkt mijn KM325G helemaal niet meer, na het draaien aan de knoppen volgt er geen gastoevoer met elektronisch ontsteking. Enig idee hoe ik dat kan oplossen? Hij heeft het kort gedaan met ontstekingsproblemen, ik heb hem tweedehands. Ik heb je guide gebruikt om de plaat grondig schoon te maken.

Michel Gallus - Reply

Stekker uit stopcontact en na 10 seconden terug inpluggen.

- Als hij nadien vanzelf de ontsteking aanzet dan is er wat mis met de knoppen (denkt dat er een knop open staat)

- Als je nadien bij het open draaien ontsteking ziet, waarna hij in beveiliging gaat, dan is er wat mis met de detectie van de vlam

Hopelijk heb je bij het reinigen van de plaat geen vocht in de knoppen gehad want dit vuur is zeer gevoelig daarvoor!

petur - Reply

Dag petur en michel. ik heb zelfde vuur en zelfde probleem. Miele monteur over de vloer die zei dat ze deze elektronica niet meermaken, dit model is al zeer oud, was een samenwerking met Atag etc. beter nieuwe kopen. dat heb ik uit wanhoop dan maar gedaan (een siemens). ik heb nog mijn miele intact maar gaf geen kik meer. zijn die sleepcontacten nou echt zo speciaal en onvervangbaar?

sr mxe - Reply

Als het een knop is moet je echt vragen of ze nergens geen reserve meer hebben… Het probleem is dat de software in het elektronica bakje naar die contacten kijkt, en als hij de knop niet als ‘uit’ ziet probeert hij (tevergeefs) er terug vlam in te krijgen, waarna hij de gas afzet.

De knoppen kunnen echt niet tegen vocht, een ongelooflijke ontwerpfout.

Je zou kunnen proberen die knop(pen) te herstellen zelf.

De beveiligingsklep overbruggen zou ik niet doen want dan ben je alle beveiliging kwijt.

petur - Reply

Heb alle bovengenoemde problemen en begrijp dat het beter is naar een nieuwe te zoeken. Weet iemand misschien de maat zodat ik gericht kan zoeken? Enig advies voor een beter merk of gewoon bij een nieuwe Miele blijven.

Eric.

Eric - Reply

Zoals ik schreef, kan je vragen of ze geen knop(pen) meer hebben, hier hebben ze een defecte nog vervangen maar dat is al een poosje geleden.

De hersteller gaf zelf aan dat dit het ergste fornuis is dat ze gemaakt hebben en dat ze van die overdreven elektronica zijn afgestapt, dus nieuwere modellen zijn misschien beter?

Langs de andere kant, Miele is geen garantie op lange levensduur.

Als je een ander fornuis koopt, let op het vermogen dat ze kunnen leveren (W of BTU) want je wil geen gasfornuis dat ellendig traag opwarmt ;)

petur - Reply

Mijn Miele kookplaat deed van het ene op het andere moment helemaal niets meer; gasklep opende niet, geen ontsteking meer. Alleen de verlichting rond de knoppen brande nog. De prinplaat is niet te repareren; is ook niet meer leverbaar!

Oplossing is echter eenvoudig. Demonteer een voor een de gasregelknoppen (schuif de ‘zwarte plastic doosjes' omhoog) ; markeer vooraf de bedrading!

Maak voorzichtig de zwarte doosjes open. Binnen zitten printplaat en een sleepcontact. Maak beide delen voorzichtig schoon met alcohol. Monteer al de delen weer in omgekeerde volgorde.

Sta versteld …… de kookplaat leeft weer !!!

Ton - Reply

Add Comment

View Statistics:

Past 24 Hours: 1

Past 7 Days: 9

Past 30 Days: 42

All Time: 1,591