Early 2011 model, A1278 / 2.3 GHz i5 or 2.7 GHz i7 processor.

548 Questions View all

Internal Audio/Headphones not working after SuperDrive Removal

I removed my superdrive in preparation of getting an OptiBay for an SSD I have. Minus the struggle of sausage fingers and tiny screws, it went off without a hitch, threw the computer back together, and everything went along as I expected until I tried to play some music. There was no audio. I plugged in a set of headphones with no luck, although I did hear the distinctive "pop" in the headphone when plugging it in.

Bluetooth audio, as expected, works fine. I took an abundance of pictures hoping someone will say "oh, dummy, you probably used the wrong screw in this hole", as I will admit that I did not keep my screws as organized as I should have. Pictures are here: http://imgur.com/a/yGW3u#0

I also included snapshots of my System Information and Audio pref pane. Any help/suggestions would be greatly appreciated.

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 0
Add a comment

1 Answer

Chosen Solution

Your USB audio will also work fine. As a work around (if you've damaged the port) use a USB audio adaptor which will give you both mic in and line/headphone out.

If this Answer is helpful please remember to return and mark it Accepted.

Was this answer helpful?

Score 1
Add a comment

Add your answer

Jaime Torres will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 0

Past 30 Days: 1

All Time: 513