Question Closed

LED 1 goes off when I press the power button

Hi there,

I have an IMAC 20 Isight and am having starting up problems.

I have opened up my mac and uncovered the 4 LED which are hidden behind the right speaker.

When I connect the power cable to the mac. The 1st LED lights up. But when I press the power button, the 1st LED goes out and none of the others light up. I have reset the SMU and that didnt help.

Does anyone have any idea what it could be.

Update

Hi Mayer, it's not the PSU. I got a replacement PSU and still have the same problem. LED 1 lights up when I connect the power cable. But once I press the power button the LED1 goes out and none of the others lit up. Any suggestions?

Answer this question I have this problem too

Is this a good question?

Score 1

Comments:

Hi Mayer, it's not the PSU. I got a replacement PSU and still have the same problem. LED 1 lights up when I connect the power cable. But once I press the power button the LED1 goes out and none of the others lit up. Any suggests?

by David

I had exactly the same problem. I took a working standard ATX PSU from a Windows PC, remapped the cables so they matched the iMac's pinout, and it started working. After that, I reinstalled the iMac's PSU and it also worked!!! I really don't know why, though...

by Mauricio Blanco

Add a comment

1 Answer

Most Helpful Answer

I've corrected the machine picture and corresponding repair guides to the G5 iMac you have. Apple iMac G5/2.1 20-Inch (iSight) Specs

Identifiers: iSight - MA064LL/A - PowerMac12,1 - A1145 - 2082

Here's the power supply you need: http://www.dvwarehouse.com/Power-Supply-...

Was this answer helpful?

Score 4
Add a comment

Add your answer

David will be eternally grateful.

View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 0

Past 30 Days: 1

All Time: 999