Skip to main content

10.1" tablet released in February 2014, powered by a custom version of Android 4.4 KitKat, and identified by model number: SM-T520NZKAXAR

36 Questions View all

When my battery is disconnected it gives 3.7

But when I attach it to the mother board it's shows 0 volts …what testing should I do to find the problem just bought my first multi meter so i am still learning , want to fix this for the grandparents to have

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 0
Add a comment

1 Answer

Chosen Solution
  1. How old is the device or battery
  2. Without any load it may show 3.7V but with load it may fail.
  3. Connect battery to tablet - close device - start it - does it work for at least few minutes
  4. Do (3) then, connect to charger and the press powerbutton.
  5. Can you see the manufactured date in the battery? If it is more thant 3 years - may be better to get a new battery. Search eBay or aliexpress.

(Do not connect to charger without battery - some devices can brick)

Was this answer helpful?

Score 0

Comments:

I bought the battery last year

After the original one wasn't holding charge , then eventually stopped working wouldn't turn back on

No charge light

Hasn't worked for a year

by

> After the original one wasn't holding charge , then eventually stopped working wouldn't turn back on

So the device is the currently dead? It was not working for last 1 year.

Then see here:

https://forum.xda-developers.com/galaxy-...

Hope fully other device owners can help you.

by

Thanks for your help , I will check them out

by

Add a comment

Add your answer

Danielle will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 0

Past 30 Days: 0

All Time: 26