Skip to main content

A festive yuletide staple.

10 Questions View all

Strand works plugged into wall but not plugged into other strands

I have an incandescent pre-lit tree with multiple plugs within the tree that daisy-chain together. When each strand is plugged in individually to the wall, everything works; but when I plug them together there is one strand in the middle of the tree that does not work. I’ve used the Light Keeper Pro tool to check the voltage in the strand and it seems to check out throughout the whole stand even when the lights aren’t working. It doesn’t seem like this is an issue with the male portion of the plug since it works fine when plugged in elsewhere. Maybe there’s something wrong with the female portion that it’s getting plugged into? The strand on the other end of that plug works fine. None of the trouble-shooting lists seem to cover this.

Thank you!

Answer this question I have this problem too

Is this a good question?

Score 1
Add a comment

1 Answer

I think that you are correct in thinking it is in the female end that you are plugging into. If it works when you plug it into a different outlet than your string is working fine and must be a power issue. I am not very familiar with the Light Keeper Pro, but some of those type of testers get fooled when you have a bad connection on the neutral side. The power side might be connected so the tester thinks you have power, but your lights can’t work because the other slide of your plug(the neutral side) is not connecting.

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Add your answer

Linda M will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 1

Past 30 Days: 9

All Time: 142