Why won't my Oster eLume blender turn on?

Greetings I currently own an Oster blender that won't turn on, been using it for quite some time and now it doesn't turn on, I disassembled it to check for some basic stuff, like cables, short circuits and such, but everything seems fine, the power cord and its cables are fine, tested with a multi meter, the weird thing is, every time I pull out the circuit board to clean it with acetone and brush all the components and proceed to connect the cables and assemble everything back again I plug in the power cord and it turns on and works when I press any speed-blend but then it shuts down within a few minutes after that it won't turn on again no more until I let it rest until the next day (with the power cord unplugged onto the outlet) or until I disassemble it again to clean the circuit board with acetone. Any one know's what its going on?

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 0
Add a comment

1 Answer

Chosen Solution

@gtocat99 , Arnold , Ensure receptacle is not working intermittently. Very carefully remove the circuit board and with magnifying glass, check for cracked solder joints and loose components/terminals/etc., as a board flexes/heats/cools cracked joints or loose components can connect and unconnect(open/close). Good luck. I hope this helped you out, if so let me know by pressing the helpful button.

Was this answer helpful?

Score 2
Add a comment

Add your answer

Arnold will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 0

Past 30 Days: 0

All Time: 22