Skip to main content

Repair information and guides for the iPhone 6 that was released on September 19, 2014. Model Numbers: A1549, A1586, and A1589

4993 Questions View all

Wat is de oplossing voor een kromme iPhone?

Ik moet een IPhone 6 lcd vervangen maar de behuizing is op één hoek krom gebogen, zijn de behuizingen makkelijk recht te buigen voordat ik het scherm eraf ga halen ?

Met vriendelijke groet,

Niels de Lange

Answer this question I have this problem too

Is this a good question?

Score 1
Add a comment

2 Answers

Ik zou de behuizing niet rechtbuigen maar vervangen door een goede 2dehandse of door een nieuwe behuizing, mocht je het toch proberen om te buigen, haal alle onderdelen eerst eraf om schade hieraan te voorkomen.

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Beste Niels,

Nee, behuizingen van de iPhone 6 zijn niet makkelijk bij/terug te buigen. Dat wil zeggen, ze buigen redelijk eenvoudig, en als je het scherm eraf haalt én het moederbord eruit, kun je een eventuele kromming bij de volume buttons of de sim reader (dat zijn natuurlijk de zwakste plekken) met beide handen in redelijke mate terug buigen.

NB. en LET OP. Heel voorzichtig, want heb je daar een kromming, dan is het goed mogelijk dat je te veel kracht zet en dan knikt het toestel, met risico voor alle onderdelen die er nog in zitten.

Een kromming in een hoek is een stuk lastiger.

1. Als het een lichte kromming is, minder dan een mm, eigenlijk een kiertje tussen het scherm en de behuizing, dan kun je in de hoek (eerste 2 mm ongeveer, je ziet vanzelf waar) lijm gebruiken. En dus niet terug buigen. Goede lijm hiervoor is B-7000, deze heeft een sterke hechting, blijft flexibel en resten zijn met wat alcohol eenvoudig te verwijderen. eenvoudige lijmklem erop en een uurtje laten hechten.

2. Een sterkere kromming. Dan hoop ik dat je de beschikking hebt over een wat grotere bankschroef, twee kleine plankjes (iets groter dan je iPhone) en wat gezond verstand.

Je kunt de behuizing, zonder scherm en moederbord overigens, tussen de twee plankjes klemmen en dan in de bankschroef zetten. Handvast aandraaien !!! en even geduld hebben. Tip hierbij is om de hoek met karton (makkelijk op maat te knippen) op te vullen, zodat er net iets meer kracht op de hoek komt te staan die je wilt buigen. Beetje uitproberen, een laagje karton, klemmen, twee laagjes karton en klemmen.

Wees voorzichtig ;))

Oh, en je kunt natuurlijk ook de behuizing gewoon vervangen (of laten vervangen) Een complete behuizing met onderdelen (dock connector en flex kabels) kost iets van 4 a 5 tientjes. En zonder onderdelen nog minder.

Groet, Brenda

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Add your answer

Stagiair.IT will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 1

Past 30 Days: 9

All Time: 2,352