Repair guides and support for 27" Intel iMacs by Apple.

1894 Questions View all

SSD enkel herkend na herstart

Ik heb onlangs een OWC SSD harde schijf in een imac 11,3 (midden 2010) geïnstalleerd naast de oude harde schijf (die ik enkel nog voor data wil gebruiken). Na de hardware-installatie heb ik een TimeMachine backup van de oude schijf teruggezet op de nieuwe schijf. Dit lukte allemaal zonder problemen. Het enig probleem is nu dat als de mac een tijdje heeft uitgestaan en ik deze terug aanzet dat hij telkens wil opstarten van de oude harde schijf. Aangezien ik hier alle besturingssysteembestanden heb afgehaald, start de mac op van de recovery partitie van de oude schijf. Als ik dan de Mac volledig afsluit en opnieuw opstart, start hij wel zonder probleem van de nieuwe schijf. Wat gaat er hier fout? Is het een probleem met de stroomvoorziening naar de nieuwe schijf of heeft het te maken met de recoverypartitie die nog op de oude schijf staat? Eens de Mac goed opgestart is , kan ik zonder problemen herstarten.

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 0

Comments:

Dit weekend heb ik de oude hd geformatteerd zodat ook de recovery partitie er nu af is. Deze ochtend heb ik de imac aangezet en die startte nu zonder problemen op vanaf de nieuwe SSD.

by

Add a comment
Spread Fixmas Cheer
Get $12 off your purchase of $50 or more with code FIXMAS12
Spread Fixmas Cheer
Get $12 off your purchase of $50 or more with code FIXMAS12

1 Answer

Chosen Solution

Beste Tommoortgat,

1. Allereerst is het verstandig om de HDD (dus niet je SSD) te formateren. Onder programma's, hulpprogramma's en dan schijfhulpprogramma, kun je de schijf wissen. NB. Je moet natuurlijk wel eerst de data van de schijf verplaatsen, tijdelijk naar de SSD of even naar een externe schijf/usb).

2. Je kunt bij systeemvoorkeuren kiezen van welke 'opstartschijf' je standaard gebruik wilt maken. Grote kans dat je HDD hier nog als standaard vermeld staat.

Mvg. Brenda

Was this answer helpful?

Score 0

Comments:

Als het systeem van de oude harde schijf opstart wordt de nieuwe niet herkend. Ik kan wel eens proberen om de oude eerst volledig te wissen.

by

Add a comment

Add your answer

tommoortgat will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 0

Past 30 Days: 5

All Time: 81