No Image on TV Sony Bravia KDL-40V5100

https://www.flickr.com/photos/truvor/302...

Block Image

Our Sony Bravia KDL-40V5100 suddenly froze, hiccuped and stopped showing an image. Instead the display started showing vertical lines that look like an aurora borealis. Sony support told me that the panel is dead. We also thought that maybe replacing the t-con can fix this, but somehow it's doubtful. Sony tech on communities.sony.com suggested resetting something on the on-screen menu. I guess he missed the part where there is no menu and no longer a screen. In other words Sony was not helpful - neither the telephone support nor the techs trawling the communty boards. (Trolling may be apropos)

Update (10/26/2016)

So I got around to opening up the panel of the KDL 40V5100 and found that there is a heat sink covering the T-Con.

Block Image

Update (10/31/2016)

Block Image

Block Image

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 1

Comments:

Any suggestions on opening the heatsink?

by

Looks like it is screwed down with some Phillips head screws. Tried to unscrew those to see what gives?

by

I'll do that. However, at this point, no one has a replacement T-Con board. The Samsung LJ94-02782B is out of stock on the reliable sites.

by

Take a look at the board with the heatsink removed and post some good images of it. There may be components that we can identify as the culprit. I noticed theere is at least one fuse on the T-con board

by

Show 17 more comments

Add a comment

1 Answer

Chosen Solution

@truvor does not look like a failed LCD. This does look like a failed T-con board. I'd definitely start with that. Of course, open the back and check for any loose cable are well as any obvious damage as well

Was this answer helpful?

Score 3

Comments:

Thank you. I will investigate.

by

Add a comment

Add your answer

Peter will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 4

Past 30 Days: 6

All Time: 152