Mid 2010 Model A1278 / 2.4 or 2.66 GHz Core 2 Duo processor

693 Questions View all

Computer won't turn on after replacing memory and battery

After replacing the battery and the memory my computer won't turn on. When I went ahead and put the old battery and memory in it also wouldn't turn on. I feel like I might have done something during the installation process that has caused the computer to not work. I believe I might have switched out the ram while the new battery might have been plugged in and if that's the case and I shorted it, what can be done now?

Any tips are appreciated

Answer this question I have this problem too

Is this a good question?

Score 1

Comments:

Does it draw power from the charger?

by

When I plug the charger I see a green light. I also see a green light if I have the battery removed. Hope this answer helps.

by

does the fan spin at all?

by

You may want to check out Louis Rossmann on Youtube with his videos regarding the onewire circuit and power rails.

by

ok try taking out the ram and battery and disconecct power adapter, Now press the power button keeping it pressed for 1 min the put it back togerther and try again. Aso have a look at the ram slot to make sure you have not damaged the slot/pins.

by

Show 2 more comments

Add a comment

2 Answers

Most Helpful Answer

ok try taking out the ram and battery and disconecct power adapter, Now press the power button keeping it pressed for 1 min the put it back togerther and try again. Aso have a look at the ram slot to make sure you have not damaged the slot/pins.

Was this answer helpful?

Score 2

Comments:

check my question out gary.

by

Add a comment

Alright I went ahead and tried the reset for 1 minute and I had no luck. There has been some weird things happening and I need to describe them.

First off when I remove the battery and power cycle the MBP by holding for 10 seconds plug it in and then continue holding for 10 and then press the power button again it turns on. It starts and connects to the internet and everything. This is without a battery. When I went to overview though it still reads the memory as 4gb instead of the new 16gb. I tried shutting down and starting with the battery in it this time and it didn't work. I even tried an SMC reset and all that fancy shmancy stuff.

Then I was kind of getting upset so I powercycled it again and while it was on and working I plugged the new battery in. All of a sudden the fan sped up and was making much more noise. The computer obviously wasn't detecting the battery and said the charge was at 0%. Also in the same fashion there wasn't a battery indicator at the top menu bar beside the WIFI. I decided to take things a step forward and unplug the charger, to see if the battery was working. Because if the computer continued to run on the battery then there has to be some dumb miscommunication or something stupid going on. When I unplugged the AC adapter viola, the computer stayed on with the battery plugged in. Now the crazy part is that I shut it down and restarted it almost 3-4 times and it was fully running on the battery. Yet it still didn't detect the ram and also continued to say 0% charge.

let me know what you think because I'm a PC guy, this is for my wife and its getting crazy up in here.

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Add your answer

khaledatti will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 0

Past 30 Days: 0

All Time: 60