5GHz network not being detected

I am using a ASUS ZENBOOK, Modèle : UX21E laptop fitted with the Qualcomm Atheros AR9485WB-EG WIRELESS NETWORK ADAPTER w/Integrated 802.11 b/g/n and I can not see and therefore can not connect to my 5GHz wireless network. How can I get this PC to see the 5GHz network.

My network is fine, Im using a Linksys WRT1900AC dual-band router. With the ASUS I can pick up the 2.4GHz band but not the 5Ghz band which I want. With my other laptop a Thinkpad T400 fitted w/Integrated 802.11 b/g/n I can pick up the 5Ghz band

Fabricant : Qualcomm Atheros Communications Inc.

Description : Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter

Version du pilote : 10.0.0.329

Adresse physique : ?E0-B9-A5-D2-B2-36

The netsh wlan show drivers command reports : Types de radios pris en charge : 802.11b 802.11g 802.11n

Please advise on how I can rectify this issue.

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 0
Add a comment
Black Friday
Broken doesn't stand a chance.

1 Answer

Chosen Solution

Hi,

Perhaps the 5GHz antenna connection is loose or faulty. Apparently, according to this link the WLAN card has two antennas, (scroll down to the bottom of the page to see a picture of the antennae connections). One for each frequency band.

Here is the link.

https://answers.microsoft.com/en-us/wind...

Was this answer helpful?

Score 3
Add a comment

Add your answer

Claude will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 4

Past 7 Days: 36

Past 30 Days: 133

All Time: 907