This Power Mac G4 has Mirrored Drive Doors.

91 Questions View all

Hard-drive not spinning up at ATA100. Need new LogicBoard?

Hello everyone,

I've got a MDD (DP 867 / 133MHz FSB) with a harddisk not spinning up when connected to the ATA-100 port. At the ATA-66 it spins up , but no target disk function / no boot up. When placed into an external hard-drive bay it works fine.

LogicBoard issue ?

If so ..

May it be possible to fit a FW800 LogicBoard (1474a) into a MDD with an installed LogicBoard "820 - 1380-A" ? Cutting out that port being compulsory . Are there compatible LogicBoards to fit in (eg. 820-1453a)?

Regards Jan.

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 0

Comments:

Supplemental.

The system does seem to not respond to ANY inputs from keyboard, caps lock not working, fans speed up, heat-sink get warm after some time.

by

Add a comment

2 Answers

Chosen Solution

Try double checking and exchanging the HD ribbon cables.

Was this answer helpful?

Score 1

Comments:

Good to see you back. +

by

Thanks for your reply !

No change at all .. tried all ATA ports - disk spins up on the 33 and 66 ATA channel, and remains silent on the ATA 100. It even starts when cable is unplugged while the computer is running.

by

Will it start up from the optical drive? Insert disk & hold down "C" key. I have two of the dual 1.42. logic board 630-4643

by

I thought about this one >> http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vie... <<

are all the boards (FW400) compatible to the 820-1308a? Do you've got a spare board for me?

by

Add a comment

All the mentioned steps would be helpful if only ribbon cable / harddrive or PMU error where present. This is obviously not the case here.

Closed.

Thanks for you contributions, much appreciated .

Jan.

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Add your answer

Jan Bernert will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 0

Past 30 Days: 1

All Time: 1,187