Cant boot to windows 8. stucked on bios setup screen S400C Ultrabook.

My Asus S400C Ultrabook is loaded with W8. this time upon booting up it just hung up on the Bios setup Screen and doesnt continue to windows loading. Can anyone help me figure out what went wrong?

Additional infos:

tried to press ESC while rebooting to select boot preference. Windows Boot manager is visible, but upon selection it still doesnt continue to boot to W8. it just reboots back to Bios setup. Thanks.

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 1
Add a comment

2 Answers

Chosen Solution

Could be ram or the hard drive.can you get into the bios and see if it is recognizing the hard drive if so shut it off and pull all but one stick of ram .make sure its in the right slot for having a single stick of ram if it works other stick of ram could be toast if it doesn't try switching out the ram one stick at a time till it works . if it doesn't then we can try something else. could be a bad boot sector.

Was this answer helpful?

Score 1

Comments:

thanks for the suggestion. i did what you have mentioned but still the problem persist. it just goes back to Bios Setup Screen. It does recognizes the HDD and the RAM characteristics.

by

Add a comment

Go to Asus website download the latest BIOS update unzip the file then transfer contents to a USB stick.

Hope this helps.

John JM computer repairs

Www.JMcomputerrepairs.com.au

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Add your answer

allan3mundo will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 1

Past 30 Days: 7

All Time: 605