A budget ultrabook by Fujitsu, released in August of 2012.

6 Questions View all

Lost all power. No lights on laptop when plugged in,

It is not the charger for definite. What can I try?

Answer this question I have this problem too

Is this a good question?

Score 3
Add a comment

2 Answers

Most Helpful Answer

Motherboard may have been short circuited. As a result, No light or No sound of turning on the System.

Was this answer helpful?

Score 1
Add a comment

Hi,

Had the same problem with my AMILO XI 3650. Seems to be a very common issue as i found in the net.

Its the the receptacle for the charger plug that gives a bad or no contact. Since i could not open the laptop (some hidden screws ??), i just removed only the cover that gives access to the fan and DRAM slots.

If you remove the fan (very easy - only 2 screws) you can see this receptacle behind.

The problem is the center connector (i.e. + pole) which is neither welded or soldered to its base platen but only pressed in. So, after - in my case - some years of use this connection gets loose due to mechanical stress ( you pull on the cable of your charger now and then) and the consequence is a bad contact.

The plastic of my charger plug literally melted because of this

bad contact with its high ohmic resistance. After a while, my laptop was completely dead - as yours.

Since you cant reach this receptacle with a solder iron by just removing the fan, i drilled a hole of about 10mm in diameter just above the receptacle and soldered this rotten connection.

Everthing is working fine since more than 6 months now !!

P.S.:

Its also a good idea to replace the plug of the charger and clean the contacts of the receptacle carefully - eventually with some sandpaper.

Hope i could help you - good luck.

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Add your answer

Watty will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 3

Past 7 Days: 8

Past 30 Days: 50

All Time: 656