Why aren't my power button and volume buttons responding after repair?

The power button on my iPod Touch wasn't working (stuck in), so took everything apart and replaced the flex cable. I ripped the old cable in two because I was going to throw the old cable away and I didn't care. Then I tried to desolder the old cable (first soldering experience!), but then I ripped this part off.

I soldered the new cable to the board (I ordered the cable from Amazon because I live in Germany and the European iFixit Store doesn't have any iPod parts). Before that I tried to scratch away the old stuff, which has been under the old cable, on the board. I made it like in the repair guide (something with electrical tape) and afterwards it seemed pretty solid.

Then I put everything back together. When I turned it on (with a power cord attached), it booted, but then I realized, that the power button and the volume buttons were not working. They make the click sound, but there is no reaction.

I fear, that I scratched away too much, so the connections are not working anymore. Is this possible?

It would be great, if I just have to desolder the cable and then solder it again (maybe I made a mistake). Is there a soldering expert/pro?

If I have to exchange the cable again, it's ok. If you have a better store for deliveries in Germany, that would be great!

Block Image

Block Image

Block Image

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 0

Comments:

Show a picture, and I can help you.

by

Do you mean a picture of the soldering points? If yes: cable soldered to the board or not?

by

yes--ideally, desolder it for a picture, but any picture will help :)

by

I wanted to post the images in the comments, but it wasn't possible, so I edited my post. First picture should be the one with the board only, on the second one you should see the cable soldered to the board in the iPod and on the third it should be desoldered again.

by

Add a comment

1 Answer

Chosen Solution

It looks like you have the old cable still soldered to the pads. you shouldn't see any copper. you should be able to easily make the pads looks like little silver pillows. Use some flux and massage the pads with your iron---I bet a piece of the old connector will come away from the pad. Ideally, get some of that solder off with some copper braid, it is too much on there.

When you reattach, you want the solder to wick up from the bottom onto the new flex, not overlaid on top.

Also, you a missing a tiny component near the flex. replace that.

jessa

Was this answer helpful?

Score 1
Add a comment

Add your answer

Matthias Bahr will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 0

Past 30 Days: 0

All Time: 134