Repair and disassembly guides for cell phones manufactured by Huawei.

581 Questions View all

phone shows logo for 5'' and then it's rebooting all the time

hello!!! i don't know very good english but i gonna try to be understood i have a huawei Ascend p1 phone , before 3 weeks it was start to restart by itself for 2-3 days and then it does't turn on ...the only thing is doing is (something like is trying to turn on) open for 5-6 seconds it shows the huawei logo and then it shut down and it goes all the time like that...i send it for service and they told me that the motherboard was oxidized (they show me the red spots on it [they were like dust] ) and then they said that it's too expensive and its better to get a new one the think is that i don't have money for that now so i clean the red spots with ethanol but nothing change...the fact that it shows the logo make me think that the battery might be the problem and not the motherboard...i mean if motherboard is damged will it be possible to show the huawei logo? what could be the problem ? what's your opinion? any ideas?

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 0
Add a comment

1 Answer

Chosen Solution

Hi,

- You must clean the entire board with an alcohol. More good is to put main board in cup with alcohol for 10-20 minutes. Then dry it with a hairdryer.

!!! Remove all flex cables, cameras etc from the board !!!

- Check the battery voltage with a multimeter. Must be at minimum 3.7v. If not, try to charge the battery externally (with an other phone or with a power supply 4,5V-5V).

- If you battery is charged try to do a hard reset.

!!! This will erase all your personal data!!!

There's nothing else to do except main board replacement.

Huawei Ascend D2 wipe data / factory reset

Was this answer helpful?

Score 2

Comments:

so i clean again the motherboard i check the battery and finaly turned on...but it does the same thing again ....and after 5 minutes the battery from 100% goes to 75% and then 5% ... i charge it and thet it shows that th battery is charged ....i run the test *#*#4636#*#* and the status was good ...i test the battery to an other phone and it was good ...so the problem is the motherboard ? why is doing that ? i though it was a tempreture issue but temp is ok ...so whats the corollary?? :)

thanks a lot for your answers!!

by

Add a comment

Add your answer

lia will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 1

Past 7 Days: 2

Past 30 Days: 5

All Time: 135