Model M8541 / 5 or 10 GB hard drive / scroll wheel physically turns

28 Questions View all

New battery not charging

I have a 10 gig, 1st generation iPod (yes, from 2002!) that won't charge. I bought and installed a new Newer Tech battery. When I plug it in, it powers up and the battery icon shows it charging. After a few minutes the screen goes blank. When it is disconnected from power it is dead. I have restored from iTunes and hard reset with no success. (BTW, when I hard reset while connected to power (press and hold menu and play) the screen goes blank, then momentarily flashes the dead battery icon, then the apple logo and powers up.)

Any ideas? Could the "new" battery be old and unable to charge?

Thanks for your help!

Answer this question I have this problem too

Is this a good question?

Score 1
Add a comment

3 Answers

Most Helpful Answer

Sounds like the case. Although the connection to the rest of the iPod may be incorrect, you could try opening it up and checking that

Was this answer helpful?

Score 1
Add a comment

I have a thick, I think 1st generation, classic wheel iPod. It was a gift so other than knowing the HD is 20G and it is thick, I do not have any other info on the specifics of my iPod.

Anyway, I have used it a lot and the last time I plugged it into my computer, iTunes wanted me to do a factory restore. I did than and now the device wants to be plugged into a 110 outlet. I have done that but the icon of it being plugged into the outlet still remains on the screen.

Any suggestions?

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

this is no an answerer , i had the same problem, and i can not see how to power on.

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

Add your answer

bigvoice will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 1

Past 30 Days: 3

All Time: 3,807