Guides and support for various TV brands and styles.

2260 Questions View all

I have some problems turning MY 1999 50-inch Sony Trinitron KV-34XTR10

When I turn on the TV, the led blinks and I have the audio, but the picture does not appear until some time. First 15 minutes, then worsened to nearly 1 hour. Some forums attribute this problem to dirt, so I opened up the set and did a bit of cleaning, but I had not any luck. I did not disconnect the flyback to clean the connection to the tube because I was not sure how to discharge it first. Is this related to dirt, or do I have to change the flyback? Is this problem caused by something else that I ignore??

Thanks for your help in advance!!!

Answered! View the answer I have this problem too

Is this a good question?

Score 1
Add a comment
Deck the Halls
With tools and Fix Kits

2 Answers

Chosen Solution

the symptoms you relate of have audio but no video - or that it comes on late, and gets longer as time goes by, is related most often to failure of the high voltage system. The repair nearly always revolves around the flyback transformer and/or the horizontal deflection amplifier (the horizontal output transistor, for example).

The best repair method is to replace both the flyback and the horizontal output transistor because if only one is replaced it is common for the other to fail soon thereafter.

This repair takes a couple of hours of labor for the person if they have some electronics repair experience; longer if not. Here you are a link of a tech service website: www.tvrepairjacksonvillefl.com

Was this answer helpful?

Score 0
Add a comment

How much would that repair cost?

Was this answer helpful?

Score 0

Comments:

Same TV? Same issue?

by

Add a comment

Add your answer

byronperle will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 1

Past 30 Days: 2

All Time: 569