0

Score

Avatar
sold4money
1

Asked

upgraded CPU and now no power

History

So I took the plunge and upgraded the CPU from 2.0Ghz core duo to 2.16ghz core 2 duo. Now I have no power and all that happens when I hit the power button is the light blinks once, shuts off and nothing happens. I have reseated the memory many time and I have even completely taken it apart and tried a second CPU of the same specs and still get the same issues.

Does anyone have a clue what could be the issue?

My last resort would be to take it apart again and put the old CPU back in to see if it boots and I didn't fry the board at some point.

I was really careful and even cleaned every thing out with a compressor because the thing was disgusting with dust build up.

Any help before I take a 3rd plunge would be appreciated.

Edited by: oldturkey03 ( ) , machead3 ( )

So I may have figured out my problem. I am using a t5850 processor 2.16ghz. It fits in the socket with no issues but it may not be compatible. Can someone please confirm this that may have tried the upgrade? thanks again,

sold4money,

Add Comment Cancel

Post Answer

0

Score

Avatar
machead3
99k

Answered

Accepted Answer

PermalinkHistory

AFAIK you have to "upgrade" to a CPU used or "offered" by Apple... the EFI firmware won't support anything else. See this previous Question and Answers.

If this answer was helpful please remember to return and mark it Accepted.

This didn't really help but thanks for trying.

sold4money,

Add Comment Cancel

1

Score

Avatar
mayer
296.9k
MacHale Enterprises

Answered

PermalinkHistory

Run through my answer here and see if it helps: http://www.ifixit.com/Answers/View/51699...

Add Comment Cancel

Add Your Answer

View Statistics:

Past 24 Hours: 0

Past 7 Days: 2

Past 30 Days: 2

All Time: 668