Skip to main content
Help

Current version by: Robert ,

Title:

Battery or DC in Board?

Text:

Put in larger SSD, machine ran no problems. Now DEAD. No gong, no fans, nada zip. Did SMC reset, still dead. Tried different charger, still dead. MagSafe shows amber light. SMC reset turns it green, then goes back to amber. Removed battery connector and tried to start with just charger cable, no battery; still dead. There are 4 gold contacts on top of battery connector:
-[image|2394164]
+[image|2398044]
I get ~3.25v on each side, total ~6.4V. I ''assume'' but don’t know that this is the total power from this battery. New replacement battery from iFixit has 11.21V. So the question is: Is it the DC in board that isn’t charging the battery, or the battery is no good? How can I tell? Can I test the DC in board somehow?
Many thanks!

Device:

MacBook Pro 13" Retina Display Early 2013

Status:

open

Edit by: Robert ,

Title:

Battery or DC in Board?

Text:

Put in larger SSD, machine ran no problems. Now DEAD. No gong, no fans, nada zip. Did SMC reset, still dead. Tried different charger, still dead. MagSafe shows amber light. SMC reset turns it green, then goes back to amber. Removed battery connector and tried to start with just charger cable, no battery; still dead. There are 4 gold contacts on top of battery connector:

[image|2394164]

I get ~3.25v on each side, total ~6.4V. I ''assume'' but don’t know that this is the total power from this battery. New replacement battery from iFixit has 11.21V. So the question is: Is it the DC in board that isn’t charging the battery, or the battery is no good? How can I tell? Can I test the DC in board somehow?

Many thanks!

Device:

MacBook Pro 13" Retina Display Early 2013

Status:

open

Accepted Answer:

-691113

Edit by: Robert ,

Title:

Battery or DC in Board?

Text:

Put in larger SSD, machine ran no problems. Now DEAD. No gong, no fans, nada zip. Did SMC reset, still dead. Tried different charger, still dead. MagSafe shows amber light. SMC reset turns it green, then goes back to amber. Removed battery connector and tried to start with just charger cable, no battery; still dead. There are 4 gold contacts on top of battery connector:

[image|2394164]

I get ~3.25v on each side, total ~6.4V. I ''assume'' but don’t know that this is the total power from this battery. New replacement battery from iFixit has 11.21V. So the question is: Is it the DC in board that isn’t charging the battery, or the battery is no good? How can I tell? Can I test the DC in board somehow?

Many thanks!

Device:

MacBook Pro 13" Retina Display Early 2013

Status:

open

Accepted Answer:

+691113

Edit by: Robert ,

Title:

Battery or DC in Board?

Text:

Put in larger SSD, machine ran no problems. Now DEAD. No gong, no fans, nada zip. Did SMC reset, still dead. Tried different charger, still dead. MagSafe shows amber light. SMC reset turns it green, then goes back to amber. Removed battery connector and tried to start with just charger cable, no battery; still dead. There are 4 gold contacts on top of battery connector:

[image|2394164]

I get ~3.25v on each side, total ~6.4V. I ''assume'' but don’t know that this is the total power from this battery. New replacement battery from iFixit has 11.21V. So the question is: Is it the DC in board that isn’t charging the battery, or the battery is no good? How can I tell? Can I test the DC in board somehow?

Many thanks!

Device:

MacBook Pro 13" Retina Display Early 2013

Status:

open

Accepted Answer:

-691113

Edit by: Robert ,

Title:

Battery or DC in Board?

Text:

Put in larger SSD, machine ran no problems. Now DEAD. No gong, no fans, nada zip. Did SMC reset, still dead. Tried different charger, still dead. MagSafe shows amber light. SMC reset turns it green, then goes back to amber. Removed battery connector and tried to start with just charger cable, no battery; still dead. There are 4 gold contacts on top of battery connector:

[image|2394164]

I get ~3.25v on each side, total ~6.4V. I ''assume'' but don’t know that this is the total power from this battery. New replacement battery from iFixit has 11.21V. So the question is: Is it the DC in board that isn’t charging the battery, or the battery is no good? How can I tell? Can I test the DC in board somehow?

Many thanks!

Device:

MacBook Pro 13" Retina Display Early 2013

Status:

open

Accepted Answer:

+691113

Edit by: Robert ,

Title:

Battery or DC in Board?

Text:

Put in larger SSD, machine ran no problems. Now DEAD. No gong, no fans, nada zip. Did SMC reset, still dead. Tried different charger, still dead. MagSafe shows amber light. SMC reset turns it green, then goes back to amber. Removed battery connector and tried to start with just charger cable, no battery; still dead. There are 4 gold contacts on top of battery connector:

[image|2394164]

I get ~3.25v on each side, total ~6.4V. I ''assume'' but don’t know that this is the total power from this battery. New replacement battery from iFixit has 11.21V. So the question is: Is it the DC in board that isn’t charging the battery, or the battery is no good? How can I tell? Can I test the DC in board somehow?

Many thanks!

Device:

MacBook Pro 13" Retina Display Early 2013

Status:

open

Accepted Answer:

-691113

Edit by: Robert ,

Title:

Battery or DC in Board?

Text:

Put in larger SSD, machine ran no problems. Now DEAD. No gong, no fans, nada zip. Did SMC reset, still dead. Tried different charger, still dead. MagSafe shows amber light. SMC reset turns it green, then goes back to amber. Removed battery connector and tried to start with just charger cable, no battery; still dead. There are 4 gold contacts on top of battery connector:

[image|2394164]

I get ~3.25v on each side, total ~6.4V. I ''assume'' but don’t know that this is the total power from this battery. New replacement battery from iFixit has 11.21V. So the question is: Is it the DC in board that isn’t charging the battery, or the battery is no good? How can I tell? Can I test the DC in board somehow?

Many thanks!

Device:

MacBook Pro 13" Retina Display Early 2013

Status:

open

Accepted Answer:

+691113

Original post by: Robert ,

Title:

Battery or DC in Board?

Text:

Put in larger SSD, machine ran no problems. Now DEAD. No gong, no fans, nada zip. Did SMC reset, still dead. Tried different charger, still dead. MagSafe shows amber light. SMC reset turns it green, then goes back to amber. Removed battery connector and tried to start with just charger cable, no battery; still dead. There are 4 gold contacts on top of battery connector:

[image|2394164]

I get ~3.25v on each side, total ~6.4V. I ''assume'' but don’t know that this is the total power from this battery. New replacement battery from iFixit has 11.21V. So the question is: Is it the DC in board that isn’t charging the battery, or the battery is no good? How can I tell? Can I test the DC in board somehow?

Many thanks!

Device:

MacBook Pro 13" Retina Display Early 2013

Status:

open