Skip to main content

Fix Your Stuff

Right to Repair

Parts & Tools

Help

Current version by: Carl ,

Title:

Non of the Boot shortcut keys work

Text:

Hi Guys Again,

The Mrs was using the iMac the other day doing her reports then all of a sudden the mac just resets, luckily she just saved her stuff minutes before in the cloud. anyway the system restarted and booted up again the apple logo come on with the loading bar underneath then the apple logo goes off and then just restarts again and kept doing this all the time.

I searched the net for solutions and tried all the boot keys with no luck at all except for the COMMAND S (single user mode) so one in I managed to run the

sbin/fsck -fy

[image|1844868]

so after this I restarted, but still done the same thing.

then I tried

sudo nvram “recovery-boot-mode=unused”

sudo shutdown -r now

now the system restarts hangs a little on the apple logo then the loading bar comes back on then it gets to the same point were it restarted but this time it just stays on the blank white screen.

Im trying to get back on the COMMAND S (single user mode) but nothing and tried all the other key combinations but nothing.

could this be fixed or should I just finally say goodbye to this mac.

thanks guys for any help you can give.

Carl

Device:

iMac Intel 27" EMC 2429

Status:

open

Accepted Answer:

590582

Original post by: Carl ,

Title:

Non of the Boot shortcut keys work

Text:

Hi Guys Again,

The Mrs was using the iMac the other day doing her reports then all of a sudden the mac just resets, luckily she just saved her stuff minutes before in the cloud. anyway the system restarted and booted up again the apple logo come on with the loading bar underneath then the apple logo goes off and then just restarts again and kept doing this all the time.

I searched the net for solutions and tried all the boot keys with no luck at all except for the COMMAND S (single user mode) so one in I managed to run the

sbin/fsck -fy

[image|1844868]

so after this I restarted, but still done the same thing.

then I tried

sudo nvram “recovery-boot-mode=unused”

sudo shutdown -r now

now the system restarts hangs a little on the apple logo then the loading bar comes back on then it gets to the same point were it restarted but this time it just stays on the blank white screen.

Im trying to get back on the COMMAND S (single user mode) but nothing and tried all the other key combinations but nothing.

could this be fixed or should I just finally say goodbye to this mac.

thanks guys for any help you can give.

Carl

Device:

iMac Intel 27" EMC 2429

Status:

open