Skip to main content
Help

Current version by: TheLastMillennial ,

Text:

Hi, perhaps the ribbon cable connecting the motherboard is partially loose. Just to be sure, I’d like you to run a self test
 
# Turn the calculator on and put it on the home screen
# Press [mode]
# Press [Alpha]
# Press [S] (the ln key)
# Press [enter] four times (congratulations, you’re now in the diagnostics section!)
# Press [on]
# Now your calculator should be displaying different patterns on the screen. Press [enter] to cycle through all 45 or so patterns and contrasts, please tell me if the bottom part of your display works for any of the patterns.
# Press [on] multiple times to exit the diagnostics section
 
If your screen still doesn’t work, I’d suggest looking at a topic on ribbon cable repair which you can find [https://www.cemetech.net/forum/viewtopic.php?p=116516#116516|here].
 
Good luck, please let me know if you have any issues or questions!

Status:

open

Original post by: TheLastMillennial ,

Text:

Hi, perhaps the ribbon cable connecting the motherboard is partially loose. Just to be sure, I’d like you to run a self test

# Press [mode]
# Press [Alpha]
# Press [S] (the ln key)
# Press [enter] four times (congratulations, you’re now in the diagnostics section!)
# Press [on]
# Now your calculator should be displaying different patterns on the screen. Press [enter] to cycle through all 45 or so patterns and contrasts, please tell me if the bottom part of your display works for any of the patterns.
# Press [on] multiple times to exit the diagnostics section

If your screen still doesn’t work, I’d suggest looking at a topic on ribbon cable repair which you can find [https://www.cemetech.net/forum/viewtopic.php?p=116516#116516|here].

Good luck, please let me know if you have any issues or questions!

Status:

open