Help

Current version by: oldturkey03 (vote details) ,

Title:

Liquid damage and backlight not working?

Text:

My LED backlight is not working and have read various other posts with the same problem and it has been suggested it is a fuse (part 0402) http://www.ifixit.com/Answers/View/23640/Detailed+Logic+Board+Question.+No+Backlight.
 
I have the Macbook Pro 13" 2.4Ghz 2010 model and the logic board is slightly different to the 2009 model so I need to confirm where the fuse (part 0402) is exactly. I have taken several photos of the logic board where the LVDs connector is http://s1206.photobucket.com/albums/bb444/rparker76/Logic%20board/?albumview=slideshow and from what I have read and photos i've seen of the 2009 model http://img826.imageshack.us/img826/1204/lvdsconnectorquestion.jpg it should be located around the LVDs connector. I just need confirmation of the correct fuse before I try and replace it.
 
Any help much appreciated.
 
'''Added by edit'''
Also I had a spillage on the keyboard which resulted in the backlight not working. The only other thing that has happened since the spillage is the laptop works with the power cable attached (No light amber or green on the connector) but still charges the battery even though it say's 'NOT CHARGING'. Apart from the 2 issues everything else works just fine. I have a Macbook Pro 15" 2.53Ghz A1286 mid 2008, would the LVDS cable fit the 13" 2010 just so I can try before buying a 13" LVDS?

Device:

MacBook Pro 13" Unibody Mid 2010

Status:

open

Accepted Answer:

49686

Edit by: ABCellars ,

Title:

Liquid damage and backlight not working?

Text:

My LED backlight is not working and have read various other posts with the same problem and it has been suggested it is a fuse (part 0402) http://www.ifixit.com/Answers/View/23640/Detailed+Logic+Board+Question.+No+Backlight.
 
I have the Macbook Pro 13" 2.4Ghz 2010 model and the logic board is slightly different to the 2009 model so I need to confirm where the fuse (part 0402) is exactly. I have taken several photos of the logic board where the LVDs connector is http://s1206.photobucket.com/albums/bb444/rparker76/Logic%20board/?albumview=slideshow and from what I have read and photos i've seen of the 2009 model http://img826.imageshack.us/img826/1204/lvdsconnectorquestion.jpg it should be located around the LVDs connector. I just need confirmation of the correct fuse before I try and replace it.
 
Any help much appreciated.
 
'''Added by edit'''
Also I had a spillage on the keyboard which resulted in the backlight not working. The only other thing that has happened since the spillage is the laptop works with the power cable attached (No light amber or green on the connector) but still charges the battery even though it say's 'NOT CHARGING'. Apart from the 2 issues everything else works just fine. I have a Macbook Pro 15" 2.53Ghz A1286 mid 2008, would the LVDS cable fit the 13" 2010 just so I can try before buying a 13" LVDS?

Device:

MacBook Pro 13" Unibody Mid 2010

Status:

open

Edit by: ABCellars ,

Title:

BacklightLiquid damage and backlight not working? but everything else works fine
BacklightLiquid damage and backlight not working? but everything else works fine

Text:

My LED backlight is not working and have read various other posts with the same problem and it has been suggested it is a fuse (part 0402) http://www.ifixit.com/Answers/View/23640/Detailed+Logic+Board+Question.+No+Backlight.

I have the Macbook Pro 13" 2.4Ghz 2010 model and the logic board is slightly different to the 2009 model so I need to confirm where the fuse (part 0402) is exactly. I have taken several photos of the logic board where the LVDs connector is http://s1206.photobucket.com/albums/bb444/rparker76/Logic%20board/?albumview=slideshow and from what I have read and photos i've seen of the 2009 model http://img826.imageshack.us/img826/1204/lvdsconnectorquestion.jpg it should be located around the LVDs connector. I just need confirmation of the correct fuse before I try and replace it.

Any help much appreciated.

Device:

MacBook Pro 13" Unibody Mid 2010

Status:

open

Original post by: Spidey76 ,

Title:

Backlight not working? but everything else works fine

Text:

My LED backlight is not working and have read various other posts with the same problem and it has been suggested it is a fuse (part 0402) http://www.ifixit.com/Answers/View/23640/Detailed+Logic+Board+Question.+No+Backlight.

I have the Macbook Pro 13" 2.4Ghz 2010 model and the logic board is slightly different to the 2009 model so I need to confirm where the fuse (part 0402) is exactly. I have taken several photos of the logic board where the LVDs connector is http://s1206.photobucket.com/albums/bb444/rparker76/Logic%20board/?albumview=slideshow and from what I have read and photos i've seen of the 2009 model http://img826.imageshack.us/img826/1204/lvdsconnectorquestion.jpg it should be located around the LVDs connector. I just need confirmation of the correct fuse before I try and replace it.

Any help much appreciated.

Device:

MacBook Pro 13" Unibody Mid 2010

Status:

open