Skip to main content
Help

Current version by: repairthat ,

Text:

Thanks for the answering and cleanup of the previous comments/answers:
 
I've made some form of progress:
 
I can plug the phone into my laptop and now get the apple logo for a few seconds
 
I can put the phone into DFU mode, start the standard restore via itunes (ie, not shift-click restore), and now get a 23 error when restoring. This gets this screen from black to lit but blank.
 
This leads me to believe this is a hardware problem, hopefully just the dock connector, which I've ordered a replacement for.
 
Now when I try to use irecovery after the failed itunes restore, I get the following:
 
iRecovery - Recovery Utility
 
by westbaer
 
Thanks to pod2g, tom3q, planetbeing, geohot and posixninja.
 
Found iPhone/iPod in Recovery mode
 
Radio failed to respond.
 
Radio failed to respond.
 
Pinging Radio Failed, 4
 
=======================================
 
::
 
:: iBSS for n82ap, Copyright 2010, Apple Inc.
 
::
 
:: BUILD_TAG: iBoot-931.71.16
 
::
 
:: BUILD_STYLE: RELEASE
 
::
 
:: USB_SERIAL_NUMBER: CPID:8900 CPRV:30 CPFM:03 SCEP:05 BDID:04 ECID:000002
 
C05C127D0F IBFL:00 SRNM:[838316YHY7K]
 
::
 
=======================================
 
Entering recovery mode, starting command prompt
 
] printenv
 
] setenv auto-boot true
 
] saveenv
 
] fsboot
 
] \exit
 
] \reboot
 
] reboot
 
]
 
using the command "printenv" only returns another bracket. As you can see the normal commands don't work. When I enter the last reboot, the iphone is able to shutdown, and the apple logo comes back up and then the screen blanks out again.
 
Problem may be that it's in DFU mode, not recovery mode.
 
I'm using the irecovery instructions from here:
 
http://www.ihackintosh.com/2009/09/recover-iphone-3gs-from-apple-logo-or-recovery-mode-loop/
 
If I disconnect the phone, hold down the home button, reconnect the cable, and keep holding, eventually I will get the connect to itunes logo.
 
I can start IrecoveryiRecovery again, and get the following:following the same results
I can start IrecoveryiRecovery again, and get the following:following the same results
 
iRecovery - Recovery Utility

by westbaer

Thanks to pod2g, tom3q, planetbeing, geohot and posixninja.

Found iPhone/iPod in Recovery mode

Radio failed to respond.

Radio failed to respond.

Pinging Radio Failed, 4

=======================================

::

:: iBoot for n82ap, Copyright 2010, Apple Inc.

::

:: BUILD_TAG: iBoot-931.18.27

::

:: BUILD_STYLE: RELEASE

::

:: USB_SERIAL_NUMBER: CPID:8900 CPRV:30 CPFM:03 SCEP:05 BDID:04 ECID:000002

C05C127D0F IBFL:01 SRNM:[838316YHY7K]

::

=======================================

[NAND] Device ID 0xb655d7ec

[NAND] BANKS_TOTAL 4

[NAND] BLOCKS_PER_BANK 8192

[NAND] PAGES_PER_BANK 1048576

[NAND] SECTORS_PER_PAGE 8

[NAND] BYTES_PER_SPARE 128

[FTL:MSG] Apple NAND Driver (AND) RO

[FTL:MSG] FIL_Init [OK]

[FTL:MSG] BUF_Init [OK]

[FTL:MSG] FPart Init [OK]

read old style signature 0x43303035 (line:401)

[FTL:MSG] VFL Register [OK]

[FTL:MSG] VFL Init [OK]

[FTL:MSG] VFL_Open [OK]

[FTL:MSG] FTL Register [OK]

[FTL:MSG] FTL_Open [OK]

Boot Failure Count: 0 Pani Fail Count: 0

Entering recovery mode, starting command prompt

] printenv

] setenv auto-boot true

] saveenv

] fsboot

] fsboot

] reboot
**Edited out repeat iRecovery screen**
iRecovery - Recovery Utility

by westbaer

Thanks to pod2g, tom3q, planetbeing, geohot and posixninja.

Found iPhone/iPod in Recovery mode

Radio failed to respond.

Radio failed to respond.

Pinging Radio Failed, 4

=======================================

::

:: iBoot for n82ap, Copyright 2010, Apple Inc.

::

:: BUILD_TAG: iBoot-931.18.27

::

:: BUILD_STYLE: RELEASE

::

:: USB_SERIAL_NUMBER: CPID:8900 CPRV:30 CPFM:03 SCEP:05 BDID:04 ECID:000002

C05C127D0F IBFL:01 SRNM:[838316YHY7K]

::

=======================================

[NAND] Device ID 0xb655d7ec

[NAND] BANKS_TOTAL 4

[NAND] BLOCKS_PER_BANK 8192

[NAND] PAGES_PER_BANK 1048576

[NAND] SECTORS_PER_PAGE 8

[NAND] BYTES_PER_SPARE 128

[FTL:MSG] Apple NAND Driver (AND) RO

[FTL:MSG] FIL_Init [OK]

[FTL:MSG] BUF_Init [OK]

[FTL:MSG] FPart Init [OK]

read old style signature 0x43303035 (line:401)

[FTL:MSG] VFL Register [OK]

[FTL:MSG] VFL Init [OK]

[FTL:MSG] VFL_Open [OK]

[FTL:MSG] FTL Register [OK]

[FTL:MSG] FTL_Open [OK]

Boot Failure Count: 0 Pani Fail Count: 0

Entering recovery mode, starting command prompt

] printenv

] setenv auto-boot true

] saveenv

] fsboot

] fsboot

] reboot
**Edited out repeat iRecovery screen**
 
This again gets the screen blank, and then the apple logo.
 
If I repeat the process and try an itunes restore, it results in an error 23.

Status:

open

Original post by: repairthat ,

Text:

Thanks for the answering and cleanup of the previous comments/answers:

I've made some form of progress:

I can plug the phone into my laptop and now get the apple logo for a few seconds

I can put the phone into DFU mode, start the standard restore via itunes (ie, not shift-click restore), and now get a 23 error when restoring. This gets this screen from black to lit but blank.

This leads me to believe this is a hardware problem, hopefully just the dock connector, which I've ordered a replacement for.

Now when I try to use irecovery after the failed itunes restore, I get the following:

iRecovery - Recovery Utility

by westbaer

Thanks to pod2g, tom3q, planetbeing, geohot and posixninja.

Found iPhone/iPod in Recovery mode

Radio failed to respond.

Radio failed to respond.

Pinging Radio Failed, 4

=======================================

::

:: iBSS for n82ap, Copyright 2010, Apple Inc.

::

::      BUILD_TAG: iBoot-931.71.16

::

::      BUILD_STYLE: RELEASE

::

::      USB_SERIAL_NUMBER: CPID:8900 CPRV:30 CPFM:03 SCEP:05 BDID:04 ECID:000002

C05C127D0F IBFL:00 SRNM:[838316YHY7K]

::

=======================================

Entering recovery mode, starting command prompt

] printenv

] setenv auto-boot true

] saveenv

] fsboot

] \exit

] \reboot

] reboot

]

using the command "printenv" only returns another bracket. As you can see the normal commands don't work. When I enter the last reboot, the iphone is able to shutdown, and the apple logo comes back up and then the screen blanks out again.

Problem may be that it's in DFU mode, not recovery mode.

I'm using the irecovery instructions from here:

http://www.ihackintosh.com/2009/09/recover-iphone-3gs-from-apple-logo-or-recovery-mode-loop/

If I disconnect the phone, hold down the home button, reconnect the cable, and keep holding, eventually I will get the connect to itunes logo.

I can start Irecovery again, and get the following:

iRecovery - Recovery Utility

by westbaer

Thanks to pod2g, tom3q, planetbeing, geohot and posixninja.

Found iPhone/iPod in Recovery mode

Radio failed to respond.

Radio failed to respond.

Pinging Radio Failed, 4

=======================================

::

:: iBoot for n82ap, Copyright 2010, Apple Inc.

::

::      BUILD_TAG: iBoot-931.18.27

::

::      BUILD_STYLE: RELEASE

::

::      USB_SERIAL_NUMBER: CPID:8900 CPRV:30 CPFM:03 SCEP:05 BDID:04 ECID:000002

C05C127D0F IBFL:01 SRNM:[838316YHY7K]

::

=======================================

[NAND] Device ID           0xb655d7ec

[NAND] BANKS_TOTAL         4

[NAND] BLOCKS_PER_BANK    8192

[NAND] PAGES_PER_BANK      1048576

[NAND] SECTORS_PER_PAGE    8

[NAND] BYTES_PER_SPARE     128

[FTL:MSG] Apple NAND Driver (AND) RO

[FTL:MSG] FIL_Init            [OK]

[FTL:MSG] BUF_Init            [OK]

[FTL:MSG] FPart Init          [OK]

read old style signature 0x43303035 (line:401)

[FTL:MSG] VFL Register    [OK]

[FTL:MSG] VFL Init            [OK]

[FTL:MSG] VFL_Open            [OK]

[FTL:MSG] FTL Register    [OK]

[FTL:MSG] FTL_Open            [OK]

Boot Failure Count: 0   Pani Fail Count: 0

Entering recovery mode, starting command prompt

] printenv

] setenv auto-boot true

] saveenv

] fsboot

] fsboot

] reboot

This again gets the screen blank, and then the apple logo.

If I repeat the process and try an itunes restore, it results in an error 23.

Status:

open