Skip to main content
Help

Current version by: mayer (vote details) ,

Title:

Replaced battery & now it's cycling Logo, Sad Face & Low Battery

Text:

I replaced the battery on the 40GB Mono Chrome iPod 4th Gen. I followed the guide to the T. Now I have it back together and plugged it into my Mac. It's cycling through the Apple Logo, then the Sad Face with the support url, and then to the Low Battery symbol. It stays on the low battery symbol for about 3-5 minutes then starts over.

I took it apart again and checked all the connections. I also heard if you gently whack it on the right side (while it's facing up) it might stop the sad face. I tried both of these and still have the same symptoms.

I also tried plugging it into an A/C outlet and it just cycled through the Apple Logo and the Sad Face. It didn't show the battery.

Help this is for a client of mine and I've never had this problem before. Thanks

Device:

iPod 4th Generation or Photo

Status:

open

Accepted Answer:

37943

Edit by: Andrew Optimus Goldberg ,

Title:

Replaced battery & now it's cycling Logo, Sad Face & Low Battery

Text:

I replaced the battery on the 40GB Mono Chrome iPod 4th Gen. I followed the guide to the T. Now I have it back together and plugged it into my Mac. It's cycling through the Apple Logo, then the Sad Face with the support url, and then to the Low Battery symbol. It stays on the low battery symbol for about 3-5 minutes then starts over.

I took it apart again and checked all the connections. I also heard if you gently whack it on the right side (while it's facing up) it might stop the sad face. I tried both of these and still have the same symptoms.

I also tried plugging it into an A/C outlet and it just cycled through the Apple Logo and the Sad Face. It didn't show the battery.

Help this is for a client of mine and I've never had this problem before. Thanks

Device:

iPod 4th Generation or Photo
iPod 4th Generation or Photo

Status:

open

Edit by: Kyle Wiens ,

Title:

Replaced battery & now it's cycling Logo, Sad Face & Low Battery

Text:

I replaced the battery on the 40GB Mono Chrome iPod 4th Gen. I followed the guide to the T. Now I have it back together and plugged it into my Mac. It's cycling through the Apple Logo, then the Sad Face with the support url, and then to the Low Battery symbol. It stays on the low battery symbol for about 3-5 minutes then starts over.
 
I took it apart again and checked all the connections. I also heard if you gently whack it on the right side (while it's facing up) it might stop the sad face. I tried both of these and still have the same symptoms.
I took it apart again and checked all the connections. I also heard if you gently whack it on the right side (while it's facing up) it might stop the sad face. I tried both of these and still have the same symptoms.
 
I also tried plugging it into an A/C outlet and it just cycled through the Apple Logo and the Sad Face. It didn't show the battery.
 
Help this is for a client of mine and I've never had this problem before. Thanks

Device:

iPod 4th Generation

Status:

open

Edit by: Eric ,

Title:

Replaced battery & now it's cycling Logo, Sad Face & Low Battery

Text:

I replaced the battery on the 40GB Mono Chrome iPod 4th Gen. I followed the guide to the T. Now I have it back together and plugged it into my Mac. It's cycling through the Apple Logo, then the Sad Face with the support url, and then to the Low Battery symbol. It stays on the low battery symbol for about 3-5 minutes then starts over.
 
I took it apart again and checked all the connections. I also heard if you gently whack it on the right side (while it's facing up) it might stop the sad face. I tried both of these and still have the same symptoms.
I took it apart again and checked all the connections. I also heard if you gently whack it on the right side (while it's facing up) it might stop the sad face. I tried both of these and still have the same symptoms.
 
I also tried plugging it into an A/C outlet and it just cycled through the Apple Logo and the Sad Face. It didn't show the battery.
 
Help this is for a client of mine and I've never had this problem before. Thanks

Device:

iPod 4th Generation

Status:

open

Original post by: Eric ,

Title:

Replaced battery & now it's cycling Logo, Sad Face & Low Battery

Text:

I replaced the battery on the 40GB Mono Chrome iPod 4th Gen. I followed the guide to the T. Now I have it back together and plugged it into my Mac. It's cycling through the Apple Logo, then the Sad Face with the support url, and then to the Low Battery symbol. It stays on the low battery symbol for about 3-5 minutes then starts over.

I took it apart again and checked all the connections. I also heard if you gently whack it on the right side (while it's facing up) it might stop the sad face.

I also tried plugging it into an A/C outlet and it just cycled through the Apple Logo and the Sad Face. It didn't show the battery.

Help this is for a client of mine and I've never had this problem before. Thanks

Device:

iPod 4th Generation

Status:

open