Skip to main content
Help

Current version by: mayer ,

Title:

Power Issue No Mag-Safe Light

Text:

This one has me stumped. No light on Mag-Safe adapter. Known good Mag-Safe adapter. Replace DC-In board. Installed new battery. Machine boots on battery power and says it is running on reserve power. The battery test light shows 6 of 8 lights on! Zapped PRAM, unplugged removed battery held power button for 10 seconds. No apparent water damage or impact damage. The machine had been dropped and bent the upper case at the ethernet port (liked like a Z). Pulled it apart and repaired the Z damage. Customer reports that it was at this time that the Mag-Safe light no longer worked. Pulled and tested hard drive on another machine. Any ideas on what to go for next? I have no way to recharge this A1281 battery, as I think this is the only machine that uses it.
This one has me stumped. No light on Mag-Safe adapter. Known good Mag-Safe adapter. Replace DC-In board. Installed new battery. Machine boots on battery power and says it is running on reserve power. The battery test light shows 6 of 8 lights on! Zapped PRAM, unplugged removed battery held power button for 10 seconds. No apparent water damage or impact damage. The machine had been dropped and bent the upper case at the ethernet port (liked like a Z). Pulled it apart and repaired the Z damage. Customer reports that it was at this time that the Mag-Safe light no longer worked. Pulled and tested hard drive on another machine. Any ideas on what to go for next? I have no way to recharge this A1281 battery, as I think this is the only machine that uses it.

Device:

MacBook Pro 15" Unibody Late 2008 and Early 2009

Status:

open

Edit by: mayer ,

Title:

Power Issue No Mag-Safe Light

Text:

This one has me stumped. No light on Mag-Safe adapter. Known good Mag-Safe adapter. Replace DC-In board. Installed new battery. Machine boots on battery power and says it is running on reserve power. The battery test light shows 6 of 8 lights on! Zapped PRAM, unplugged removed battery held power button for 10 seconds. No apparent water damage or impact damage. Pulled and tested hard drive on another machine. Any ideas on what to go for next? I have no way to recharge this A1281 battery, as I think this is the only machine that uses it.
This one has me stumped. No light on Mag-Safe adapter. Known good Mag-Safe adapter. Replace DC-In board. Installed new battery. Machine boots on battery power and says it is running on reserve power. The battery test light shows 6 of 8 lights on! Zapped PRAM, unplugged removed battery held power button for 10 seconds. No apparent water damage or impact damage. Pulled and tested hard drive on another machine. Any ideas on what to go for next? I have no way to recharge this A1281 battery, as I think this is the only machine that uses it.

Device:

MacBook Pro 15" Unibody Late 2008 and Early 2009

Status:

open

Original post by: mayer ,

Title:

Power Issue No Mag-Safe Light

Text:

This one has me stumped.  No light on Mag-Safe adapter.  Known good Mag-Safe adapter.  Replace DC-In board.  Installed new battery.  Machine boots on battery power and says it is running on reserve power.  Zapped PRAM, unplugged removed battery held power button for 10 seconds.  No apparent water damage or impact damage.  Pulled and tested hard drive on another machine.  Any ideas on what to go for next?  I have no way to recharge this A1281 battery, as I think this is the only machine that uses it.

Device:

MacBook Pro 15" Unibody Late 2008 and Early 2009

Status:

open