Skip to main content

Fix Your Stuff

Right to Repair

Store

Help

Current version by: oldturkey03 (vote details) ,

Title:

Folder/File with question mark when I boot up

Text:

I bought and installed a left fan,  a new optical Drive and 1GB of RAM in my old G4 Aluminium Powerbook (15-inch). I did it exactly like described in the manuals that come with every part. I put all together and since then, my PowerBook won´t start anymore.

There is the boot sound at the beginning and then the screen goes grey and in the middle appears a mac smiley folder with a question mark on it. Nothing more happens.

I saw other answers to the same problem and all say that the HD is fried. But why? It worked before and never had problems. I didn´t neither move something around the HD, nor was there a step that would have affected the HD. The closest part I changed is the optical Drive which is at the right side of the HD, but there aren´t any cables that connect the two parts.

Any one know this especific problem?

Device:

PowerBook G4 Aluminum 15" 1.67 GHz

Status:

open

Accepted Answer:

22568

Edit by: Sterling Hirsh ,

Title:

Folder/File with question mark when I boot up

Text:

I bought and installed a left fan,  a new optical Drive and 1GB of RAM in my old G4 Aluminium Powerbook (15-inch). I did it exactly like described in the manuals that come with every part. I put all together and since then, my PowerBook won´t start anymore.

There is the boot sound at the beginning and then the screen goes grey and in the middle appears a mac smiley folder with a question mark on it. Nothing more happens.

I saw other answers to the same problem and all say that the HD is fried. But why? It worked before and never had problems. I didn´t neither move something around the HD, nor was there a step that would have affected the HD. The closest part I changed is the optical Drive which is at the right side of the HD, but there aren´t any cables that connect the two parts.

Any one know this especific problem?

Device:

PowerBook G4 Aluminum 15" 1.67 GHz

Status:

open

Original post by: fingernageldreck ,

Title:

Folder/File with question mark when I boot up

Text:

I bought and installed a left fan,  a new optical Drive and 1GB of RAM in my old G4 Aluminium Powerbook (15-inch). I did it exactly like described in the manuals that come with every part. I put all together and since then, my PowerBook won´t start anymore.

There is the boot sound at the beginning and then the screen goes grey and in the middle appears a mac smiley folder with a question mark on it. Nothing more happens.

I saw other answers to the same problem and all say that the HD is fried. But why? It worked before and never had problems. I didn´t neither move something around the HD, nor was there a step that would have affected the HD. The closest part I changed is the optical Drive which is at the right side of the HD, but there aren´t any cables that connect the two parts.

Any one know this especific problem?

Device:

PowerBook G4 Aluminum 15" 1.67 GHz

Status:

open